Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van HiHaHo | 09-03-2017 | Article Rating | (1) reacties

University of Twente verkent wereld van interactieve video

University of Twente verkent wereld van interactieve video

Video’s bekijken is vaak een passieve ervaring. Leuk voor vermaak, maar niet zo geweldig voor educatie. Gezien de grote ambitie om de wereld alle mogelijke voordelen van online leren en interactieve video’s te laten zien, is het dan makkelijk om trots te zijn als een grote speler op de educatieve markt besluit om mee te gaan in deze beweging en dat zij kijken naar kansen om deze nieuwe technologieën te incorporeren in hun curriculum.


Interactieve video’s worden langzamerhand steeds een betere optie om visueel leren te verbeteren en de University of Twente omarmt dit medium vanaf begin 2017.


De University of Twente heeft tien potentiële software kandidaten geanalyseerd die aan een tal criteria moesten voldoen. “Wij hebben gebruiksvriendelijkheid als belangrijk criterium gehanteerd. Andere aspecten waar we naar gekeken hebben, hebben te maken met (licentie)kosten en veiligheid. Daarnaast hebben we gekeken of de software-aanbieders ervaring hadden op de educatieve markt”, vermeldt de University of Twente op haar website.


Uiteindelijk werd HiHaHo gekozen als de beste optie. HiHaHo is een video enrichment software tool die is ontwikkeld door de online opleider Icademy. Vanuit de ervaringen van Icademy, is de HiHaHo software gefaciliteerd.


De University of Twente roept nu docenten op mee te doen met een HiHaHo Video Enrichment proefperiode. Men hoopt met de interactieve video software van HiHaHo studenten meer te kunnen betrekken bij de lesstof.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Anton de Boer
Van Anton de Boer | 09-03-2017
Het is bijzonder om te constateren dat een idee, voortgekomen uit het gevoel dat lineaire video een zeer beperkte educatieve waarde heeft, nu geresulteerd heeft in HiHaHo interactieve video. Toen Hans de Graaf en ik 3 jaar geleden zijn begonnen aan de ontwikkeling van een interactief video-platform hebben wij een 1e aanzet kunnen geven. Onder de leiding van Mark Visser is HiHaHo interactieve video de afgelopen 2 jaar geprofessionaliseerd en tot het beste interactieve videoplatform uitgebouwd. Ik ben er trots op dat HiHaHo, na een analyse van 10 potentiële kandidaten door de University of Twente, werd gekozen als beste optie. Van idee naar de beste optie, onze visie is werkelijkheid geworden.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.