Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van HiHaHo | 09-03-2017 | Article Rating | (1) reacties

University of Twente verkent wereld van interactieve video

University of Twente verkent wereld van interactieve video

Video’s bekijken is vaak een passieve ervaring. Leuk voor vermaak, maar niet zo geweldig voor educatie. Gezien de grote ambitie om de wereld alle mogelijke voordelen van online leren en interactieve video’s te laten zien, is het dan makkelijk om trots te zijn als een grote speler op de educatieve markt besluit om mee te gaan in deze beweging en dat zij kijken naar kansen om deze nieuwe technologieën te incorporeren in hun curriculum.


Interactieve video’s worden langzamerhand steeds een betere optie om visueel leren te verbeteren en de University of Twente omarmt dit medium vanaf begin 2017.


De University of Twente heeft tien potentiële software kandidaten geanalyseerd die aan een tal criteria moesten voldoen. “Wij hebben gebruiksvriendelijkheid als belangrijk criterium gehanteerd. Andere aspecten waar we naar gekeken hebben, hebben te maken met (licentie)kosten en veiligheid. Daarnaast hebben we gekeken of de software-aanbieders ervaring hadden op de educatieve markt”, vermeldt de University of Twente op haar website.


Uiteindelijk werd HiHaHo gekozen als de beste optie. HiHaHo is een video enrichment software tool die is ontwikkeld door de online opleider Icademy. Vanuit de ervaringen van Icademy, is de HiHaHo software gefaciliteerd.


De University of Twente roept nu docenten op mee te doen met een HiHaHo Video Enrichment proefperiode. Men hoopt met de interactieve video software van HiHaHo studenten meer te kunnen betrekken bij de lesstof.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Anton de Boer
Van Anton de Boer | 09-03-2017
Het is bijzonder om te constateren dat een idee, voortgekomen uit het gevoel dat lineaire video een zeer beperkte educatieve waarde heeft, nu geresulteerd heeft in HiHaHo interactieve video. Toen Hans de Graaf en ik 3 jaar geleden zijn begonnen aan de ontwikkeling van een interactief video-platform hebben wij een 1e aanzet kunnen geven. Onder de leiding van Mark Visser is HiHaHo interactieve video de afgelopen 2 jaar geprofessionaliseerd en tot het beste interactieve videoplatform uitgebouwd. Ik ben er trots op dat HiHaHo, na een analyse van 10 potentiële kandidaten door de University of Twente, werd gekozen als beste optie. Van idee naar de beste optie, onze visie is werkelijkheid geworden.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning

Door: Marcel de Leeuwe (redactie)
30-08

VU stapt optimistisch over naar Canvas

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

21-09

Junior Account Manager

BeOne Development
20-09

Projectmanager

inBrain

Column

0 reacties
Van SkillsTown 21-09-2017

Leren niet leuk? Overweeg Corporate PE-punten

Het grootste probleem bij e-learning voor organisaties blijft helaas dikwijls onderbelicht. En dat probleem is dat velen leren niet leuk vinden. Toen we jaren geleden het concept van een corporate academy invoerden, trokken we de vergelijking dat zo’n groot aanbod aan e-learnings te vergelijken was met het plaatsen van een volledig ingerichte bibliotheek. Maar dat maakt ook een probleem duidelijk: iedereen voelt aan dat het zomaar plaatsen van een bibliotheek binnen een organisatie de mensen toch echt niet tot lezen zal brengen.