Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
Video’s bekijken is vaak een passieve ervaring. Leuk voor vermaak, maar niet zo geweldig voor educatie. Gezien de grote ambitie om de wereld alle mogelijke voordelen van online leren en interactieve video’s te laten zien, is het dan makkelijk om trots te zijn als een grote speler op de educatieve markt besluit om mee te gaan in deze beweging en dat zij kijken naar kansen om deze nieuwe technologieën te incorporeren in hun curriculum.
Interactieve video’s worden langzamerhand steeds een betere optie om visueel leren te verbeteren en de University of Twente omarmt dit medium vanaf begin 2017.
De University of Twente heeft tien potentiële software kandidaten geanalyseerd die aan een tal criteria moesten voldoen. “Wij hebben gebruiksvriendelijkheid als belangrijk criterium gehanteerd. Andere aspecten waar we naar gekeken hebben, hebben te maken met (licentie)kosten en veiligheid. Daarnaast hebben we gekeken of de software-aanbieders ervaring hadden op de educatieve markt”, vermeldt de University of Twente op haar website.
Uiteindelijk werd HiHaHo gekozen als de beste optie. HiHaHo is een video enrichment software tool die is ontwikkeld door de online opleider Icademy. Vanuit de ervaringen van Icademy, is de HiHaHo software gefaciliteerd.
De University of Twente roept nu docenten op mee te doen met een HiHaHo Video Enrichment proefperiode. Men hoopt met de interactieve video software van HiHaHo studenten meer te kunnen betrekken bij de lesstof.
Naam (verplicht) Naam Is Verplicht
E-mail (verplicht) E-mail Is Verplicht Ongeldig E-mailadres
Commentaar Is Verplicht
Bericht mij via e-mail over vervolg commentaar
Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.