Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 08-06-2024 | Article Rating | (0) reacties

18 november 2024: AI-deas voor L&D en onderwijs

De opkomst van generatieve AI biedt aanzienlijke mogelijkheden voor het leren en ontwikkelen, opleiden en onderwijs. Op 18 november 2024 organiseert SBO het congres AI-deas for Learning + Education waar professionals op het gebied van leren uit het bedrijfsleven, de publieke sector en het onderwijs samen onderzoeken hoe AI het leren kan veranderen. Ik verzorg hier ook een bijdrage.

3D render of artificial intelligence on a hype cycle, on a dark purple background, digital art
Dall-E:3D render of artificial intelligence on a hype cycle, on a dark purple background, digital art

L&D-professionals spelen volgens SBO een belangrijke rol in het bijscholen van werknemers, terwijl onderwijsprofessionals lerenden voorbereiden op een toekomst waarin AI een centrale rol speelt. Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI, is dit een uitdagende taak. Dit congres biedt een platform om gezamenlijk naar oplossingen en ‘best practices’ te zoeken.

Tijdens het congres is aandacht voor verschillende thema’s, waaronder beleid, wetgeving, ethiek en veiligheid rondom AI. Verder kijken sprekers met deelnemers naar effectief leren met AI, zoals adaptief, gepersonaliseerd en actief leren, en naar de uitdagingen en kansen die de komst van AI biedt voor werknemers en lerenden op het gebied van upskilling en reskilling.

Je kunt deelnemen aan praktische sessies waarin het AI-landschap wordt verkend en je kunt aan de slag gaan met de mogelijkheden van tekst, afbeelding, video, GPT’s, chatbots, digitale assistenten, API’s en plug-ins. Verder zijn er keynotes van Philippa Hardman over het doorvoeren van echte veranderingen met AI en Selmar Smit over de verbanden tussen psychologie en AI.

Een ander onderdeel van het congres zijn de twee HACK-AI-THONS, waar je in aansluitende sessies werkt aan innovatieve oplossingen voor specifieke cases. Onder begeleiding van Ilona Boomsma, Jean-Luc Laval en Barend Last leer je door AI toe te passen in een nieuwe context en word je uitgedaagd om creatief te denken.

Daarnaast begeleid ik zelf een sessie over de AI Advisory Board, waar we samen met betrokkenen richtlijnen en afspraken maken over het gebruik van AI binnen een onderwijsinstelling.

AI-deas for Learning was vorig jaar helemaal uitverkocht. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Meer informatie en aanmelden?

Nota bene:

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI

Ik schrijf maandelijks voor SBO een editie van de Learning Correspondent. Daarin beschrijf ik de nieuwste leertrends met een kritische blik. In deze editie van de Learning Correspondent besteed ik aandacht aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI.

The post 18 november 2024: AI-deas voor L&D en onderwijs first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: