Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van TinQwise | 22-12-2016 | Article Rating | (0) reacties

Voor onder de kerstboom: onze 5 beste blogs van 2016

Voor onder de kerstboom: onze 5 beste blogs van 2016

Het is weer de tijd van de lijstjes. En wij doen gezellig mee. Dit zijn onze 5 best gelezen blogs van 2016. We wensen je veel leesplezier en alvast hele fijne dagen!

1. Google verklapt je het geheim van zijn beste teams
Waarom zijn sommige teams succesvol en bakken andere er niets van? Google onderzocht dit binnen het eigen bedrijf. New York Times reporter Charles Duhigg tekende de bevindingen van Google op in zijn boek ‘Slimmer, sneller, beter – het geheim van productiviteit thuis en op het werk.’ Bestaat het perfecte team?

2. Kunst & e-learning: een match made in heaven
TinQer Eva Jansen is kunsthistorica en wil graag een e-learning ontwikkelen voor een groot Nederlands museum. In haar twee goed gelezen blogs laat zij alvast zien wat er allemaal mogelijk is. Van location based learning tot virtual reality. Musea kunnen ook buiten de collectie tot leven komen.

3. Zo leren we met onze hersenen
Hoe werken onze hersenen? En hoe speel je daar zo goed mogelijk op in met leeroplossingen? Onderwijsprofessor Fred Paas van de Erasmus Universiteit Rotterdam legt het uit en vertelt over het verschil tussen aandacht, perceptie en geheugen.

4. Leren wordt strategie
Hoe zorg je dat gedrag van medewerkers verandert? Of dat mensen zelf hun kennis up-to-date kunnen houden? Wij krijgen steeds vaker dit soort vragen van onze klanten. Collega Leonie van Eeten vertelt hoe je leren strategisch kunt inzetten voor je organisatie.

5. Trends & tools voor blended learning
Wat is de sleutel tot een succesvolle blended aanpak? Hoe zorgen we ervoor dat de combinatie van on- en offline leren optimaal effect heeft? Een update.Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.