Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 20-12-2016 | Article Rating | (0) reacties

Tal van nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het leer- en ontwikkelplatform Novio Concept

Tal van nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het leer- en ontwikkelplatform Novio Concept

Goed nieuws - de upgrade van het Novio Concept is een feit! Vanaf nu wordt bij elke klant een kosteloze upgrade van de leeromgeving doorgevoerd met daarin de nieuwe én vernieuwde functionaliteiten. Innovatie en doorontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Infolearn. Moodle, de basis van het Novio Concept, kent als open source product al een hoge mate van doorontwikkeling. Daarnaast zijn wij binnen Infolearn altijd op zoek naar vernieuwingen van het Novio Concept. De vernieuwingen van de huidige leeromgeving zijn gebaseerd op de input van de klant en de ontwikkelingen in de markt. Deze input was de basis voor de doorontwikkeling van het Novio Concept alsmede het resultaat; de upgrade naar Novio 4.0.

Een greep uit de upgrade

  • Upgrade van het persoonlijk leerdossier; door de upgrade van onder andere competentieblokken is de stand van leren en ontwikkelen inzichtelijker voor de gebruiker. In het leerdossier worden alle behaalde cijfers, certificaten, competenties, beoordelingslijsten en afgeronde activiteiten bijgehouden en opgeslagen. Tevens is het vernieuwde leerdossier middels een export te koppelen aan bestaande BI-tools.

  • Uitbreidingen in de observatiemodule; om informeel leren optimaal te ondersteunen is de observatiemodule uitgebreid met de mogelijkheid om competenties direct toe te wijzen aan de medewerker. Dit betekent dat een observatie verder gaat dan enkel waarnemen. Ook kunnen er meerdere competenties per observatie behaald worden. De weergave is geoptimaliseerd voor mobile devices zoals een tablet. Hierdoor wordt het leren op de werkvloer nog gemakkelijker.

  • Autorisaties en management van zelfsturende teams; bij zelfsturende teams zijn er meerdere personen geautoriseerd om de scholingsresultaten in te zien, waardoor de leden van het team op de hoogte zijn van elkaars voortgang. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met privacygevoelige informatie, zoals de vastlegging van het functioneringsgesprek.

  • Verbeterde (management)rapportages; er is een tal van nieuwe rapportages mogelijk, zoals een overzicht van alle individuele leermomenten en een competentieoverzicht met tijdsbalk (inclusief historie). De manager selecteert voor zichzelf de meest relevante rapportages en creëert hier een persoonlijk dashboard mee. Hierdoor is het in één (management)dashboard duidelijk waar de medewerkers staan rondom de (verplichte) bij- en nascholing, alsmede de competentieontwikkeling.

  • Facilitering van praktijksessies uitgebouwd; door een inschrijvingstermijn in te voeren in combinatie met een minimale opkomst, kan er eenvoudig gestuurd worden op een optimale bezetting voor een praktijksessie. Indien het een sessie betreft met een externe trainer, kan er tijdig geacteerd worden op eventueel te weinig inschrijvingen om externe kosten te voorkomen.

  • Aanpassingen in de look & feel; er is een algemene update geweest van pictogrammen en iconen en door de introductie van voortgangscirkels per leeractiviteit is het in één oogopslag inzichtelijk wat de status van de scholingsonderdelen binnen het leerpad is. Deze iconen worden in de huisstijlkleuren van onze klanten gegoten, zodat het altijd aansluit bij de rest van de omgeving.

Ontwikkeling staat nooit stil

Infolearn heeft de visie dat elke medewerker zich moet blijven ontwikkelen. Dit geldt ook voor het Novio Concept. De productontwikkeling staat nooit stil en we zijn altijd op zoek naar nieuwe functionaliteiten die ertoe doen. Kortom, wij vanuit Infolearn kijken ernaar uit om de upgrade van het Novio Concept met onze klanten te delen.


Nieuwsgierig geworden?

Heeft u behoefte aan meer informatie, heeft u inhoudelijke vragen of bent u nieuwsgierig naar een (vrijblijvende) presentatie? Neem gerust contact op met ons via het telefoonnummer 024 - 360 20 36 of via info@infolearn.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.