Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van HiHaHo | 04-10-2016 | Article Rating | (2) reacties

‘Interactieve film maakt leren dynamisch’

‘Interactieve film maakt leren dynamisch’

Het inspecteren van noodverlichting. Dit klinkt misschien als een complex onderwerp. Maar dat is het niet, vindt Herold Boertjens, directeur van Kenniscentrum Noodverlichting. En om dat te bewijzen, vroeg hij e-learningbedrijf Icademy om een interactieve film te creëren. “Kijkers hebben het gevoel dat ze het gebouw zelf inspecteren.”

 

Aan het begin van de film ‘De Inspecteur Noodverlichting’ mag je kiezen: wil je het gebouw eerst zelf bekijken met een 360° camera? Of wil je meteen zien wat de inspecteur doet? Verderop in de film verschijnt een interactieve plattegrond; je beslist zelf welke ruimte je als eerste inspecteert. Tussendoor worden er vragen gesteld om de kijker actief mee te laten denken: ‘Hoeveel verbeterpunten heb je in deze gang gezien?’

 

Kijker uitdagen
“De film duurt een halfuur, maar door de interacties moet de kijker de aandacht er wel bij houden”, zegt trainer Herman Meeuwesen. “Dat is een heel mooie tool.” Deze interacties worden gecreëerd met de technologie HiHaHo Video Enrichment. “Ze maken het leren heel dynamisch”, vindt ook Herold Boertjens. “Wanneer je de film aan een groep toont, ga je samen aan de slag met de inspectie en het beantwoorden van de vragen. Leuker kan haast niet.”

 

Boertjens doel is om inspecteren meer op de kaart te zetten. “Installateurs vervangen natuurlijk lampen en batterijen, maar een grondige inspectie komt maar weinig voor”, zegt hij. “Met deze film wil ik de ogen openen. Inspecteren is niet eng, maar leuk! En zo maak je Nederland een stukje veiliger.” Hij denkt dat deze film hem helpt om dit doel te bereiken. “Ik ontvang veel positieve reacties. Mensen krijgen nu een veel beter beeld van het inspecteren. En dat lukt nooit met een droog stukje theorie.”

 

De film is ontwikkeld door e-learningbedrijf Icademy en HiHaHo Video Enrichment. Ben je nieuwsgierig geworden? Via deze link kun je tot 14 oktober de film gratis opvragen.  

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Gert van Enk
Van Gert van Enk | 06-10-2016
Ik denk dat meneer Boertjens en zijn Kenniscentrum hiermee een echte primeur hebben. Het systematisch inzetten van interactieve e-learning voor opleidingsdoeleinden bestond eigenlijk nog niet in deze vorm, voor zo ver ik kan nagaan.

Proficiat!

Gert van Enk (Kenniscentrum Online Leren)

Peter Haarhuis
Van Peter Haarhuis | 07-10-2016
Dit soort opleidingen bestaat al jaren. Op youtube wordt dit sinds de uitrol van annotations al ingezet voor opleidingsdoeleinden. Desalniettemin goed dat ze dit op deze manier inzetten.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.