Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-06-2024 | Article Rating | (0) reacties

18 november 2024: AI-deas voor L&D en onderwijs

18 november 2024: AI-deas voor L&D en onderwijs

De opkomst van generatieve AI biedt aanzienlijke mogelijkheden voor het leren en ontwikkelen, opleiden en onderwijs. Op 18 november 2024 organiseert SBO het congres AI-deas for Learning + Education waar professionals op het gebied van leren uit het bedrijfsleven, de publieke sector en het onderwijs samen onderzoeken hoe AI het leren kan veranderen. Redacteur Wilfred Rubens verzorg een bijdrage.

L&D-professionals spelen volgens SBO een belangrijke rol in het bijscholen van werknemers, terwijl onderwijsprofessionals lerenden voorbereiden op een toekomst waarin AI een centrale rol speelt. Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI, is dit een uitdagende taak. Dit congres biedt een platform om gezamenlijk naar oplossingen en ‘best practices’ te zoeken.

Tijdens het congres is aandacht voor verschillende thema’s rondom AI, waaronder beleid, wetgeving, ethiek en veiligheid. Verder kijken sprekers met deelnemers naar effectief leren met AI, zoals adaptief, gepersonaliseerd en actief leren, en naar de uitdagingen en kansen die de komst van AI biedt voor werknemers en lerenden op het gebied van upskilling en reskilling.

Je kunt deelnemen aan praktische sessies waarin het AI-landschap wordt verkend en je kunt aan de slag gaan met de mogelijkheden van tekst, afbeelding, video, GPT’s, chatbots, digitale assistenten, API’s en plug-ins. Verder zijn er keynotes van Philippa Hardman over het doorvoeren van echte veranderingen met AI en Selmar Smit over de verbanden tussen psychologie en AI.

Een ander onderdeel van het congres zijn de twee HACK-AI-THONS, waar je in aansluitende sessies werkt aan innovatieve oplossingen voor specifieke cases. Onder begeleiding van Ilona Boomsma, Jean-Luc Laval en Barend Last leer je AI toe te passen in een nieuwe context en word je uitgedaagd om creatief te denken.

Daarnaast begeleid Rubens een sessie over de AI Advisory Board, waar samen met betrokkenen richtlijnen en afspraken worden gemaakt over het gebruik van AI binnen een onderwijsinstelling.

AI-deas for Learning was vorig jaar helemaal uitverkocht. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Meer informatie en aanmelden?

Nota bene:

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI

Wilfred Rubens schrijft maandelijks voor SBO een editie van de Learning Correspondent. Daarin beschrijft hij de nieuwste leertrends met een kritische blik. In deze editie van de Learning Correspondent besteed hij aandacht aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI.

Het artikel 18 november 2024: AI-deas voor L&D en onderwijs verscheen oorspronkelijk op WilfredRubens.com over leren en ICT. Lees daar het hele artikel en meer over AI en leren en opleiden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.