Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 14-05-2024 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe medewerkers inwerken? Hoe en wanneer dan?

Nieuwe medewerkers inwerken? Hoe en wanneer dan?

Een goed doordacht onboardingprogramma helpt je uit de brand!

Als HR of L&D medewerker ervaar je het probleem als geen ander. Zeker als je in een branche werkt waarin personeel schaars is. Denk aan de zorg, het onderwijs of de bouw. En dan is het verloop in sommige van deze branches ook nog eens hoog. Tja, dan sta je voor een flinke uitdaging! Je bent blij met elk nieuw personeelslid dat je gevonden hebt, want je kunt alle handjes direct gebruiken. En je wilt ze het liefst direct vol voor je aan de slag hebben. Maar tegelijkertijd besef je: deze persoon moet goed ingewerkt worden en de juiste kennis en vaardigheden leren om zijn of haar functie met plezier te vervullen. Want nu je de juiste kandidaat gevonden hebt, wil je deze niet meer kwijt. Hoe om te gaan met deze spagaat? Met een goed doordacht onboardingprogramma, waarin je online leren afwisselt met persoonlijke begeleiding, sla je twee vliegen in één klap!....

Wil je weten hoe en waarom? Lees het hele artikel hier: Nieuwe medewerkers inwerken? Hoe en wanneer dan?

 

Leer meer! Dit artikel is te vinden in de kennisbank van Let's Learn! Neem ook eens een kijkje! Regelmatig worden hier nieuwe achtergrondartikelen, interessante interviews en mooie infographics geplaatst rondom Microlearning, e-learning en het thema Leren in het algemeen. Een absolute aanrader!


Let's Learn is specialist op het gebied van gespreid leren en het maken en inzetten van microlearnings. Microlearnings zijn korte complete leeractiviteiten die direct te vinden zijn als je ze nodig hebt. Kleine brokjes kennis die vaak in de vorm van video en verspreid over de tijd worden aangeboden, maar er zijn ook vele andere vormen mogelijk. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, passen heel goed binnen e-learnings en maken dat je snel dingen vindt op het moment dat je de kennis nodig hebt. Microlearning wordt ingezet als performance support of bij 70:20:10.
Leer op onze site hoe het werkt want: microlearning is leuk en start hier


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.