Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 13-05-2024 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa: nog ruim twee weken om een voorstel in te dienen #OEB24

Online Educa: nog ruim twee weken om een voorstel in te dienen #OEB24

De 30ste editie van de Online Educa in Berlijn vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 november 2024. Het thema van dit jaar is ‘Brace for Transformation: The Courage to Redefine Learning‘. Je kunt nog tot 31 mei aanstaande een voorstel voor een bijdrage indienen.

De OEB in Berlijn is dé conferentie over technologie-ondersteund leren, opleiden en onderwijs. Vertegenwoordigers van onderwijs, zorg, bedrijfsleven, overheid en andere organisaties uit de hele wereld ontmoeten elkaar gedurende drie dagen in de hoofdstad van Duitsland en delen kennis met elkaar. E-learning.nl is al vele jaren mediapartner van deze conferentie.

De organisatie plaatst het thema van dit jaar tegen de achtergrond van een tijdperk dat wordt gekenmerkt door klimaatverandering, wereldwijde conflicten en druk op democratische systemen. Volgens hen is de rol van leren, opleiden en onderwijs belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd signaleert de organisatie uitdagingen om relevant en effectief te blijven in een snel veranderende wereld. Dit onderstreept de noodzaak voor een aanzienlijke verandering in onze benadering van leren, waarbij professionals sterker moeten worden door de uitdagingen en veranderingen die we tegenkomen.

De conferentie verkent elf onderling verbonden subthema’s, waaronder de fundamenten en toekomst van digitaal leren, integratie van AI en opkomende technologieën, datagestuurde besluitvorming, benaderingen van leren waarbij de lerende centraal staat, en vele andere. Deze subthema’s brengen deelnemers uit het onderwijs, bedrijfsleven, zorg en overheidssectoren samen om kritisch deze kwesties en de kansen en uitdagingen in de wereld van leren te onderzoeken.

Wil je ook bijdragen aan de dertigste editie van de OEB? De OEB streeft naar diversiteit in perspectieven en hoopt inzichten uit verschillende contexten en disciplines aan bod te laten komen. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 31 mei 2024.

Deze conferentie kent diverse sessieformats die interactieve mogelijkheden voor het delen van kennis vertegenwoordigen.

Meer informatie en voorstellen indienen: https://oeb.global/conference.
Wanneer: 27-29 november 2024
Waar: Hotel InterContinental Berlin, Budapester Str. 2, 10787 Berlijn, Duitsland
Web: https://oeb.global


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.