Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-04-2024 | Article Rating | (0) reacties

MOOC over mediageletterdheid bij jongeren

MOOC over mediageletterdheid bij jongeren

De European Schoolnet Academy heeft een nieuwe online cursus voor leerkrachten en opvoeders. Het thema voor deze MOOC is de mediageletterheid bij jongeren. De cursus bestaat uit zes lessen en duurt in totaal 12 uur.

Wat zijn de mediageletterheidsbehoeften van jongeren tegenwoordig? Het is één van de vragen waar de MOOC inzichten in wil bieden. De lesgevers bekijken de technologische ontwikkelingen in het medialandschap. Ze bespreken ethische overwegingen waar jongeren rekening mee moeten houden wanneer ze technologie gebruiken op het internet begeven. Cursisten krijgen tegelijk inzichten mee in de ‘kosten’ van internet in termen van milieu-impact en menselijke arbeid.

Bron: SCHOOLiT


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.