Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-04-2024 | Article Rating | (0) reacties

Utrecht legt gebruik Ai aan banden

Utrecht legt gebruik Ai aan banden

Ambtenaren, bestuurders en raadsleden in de gemeente Utrecht moeten zich voortaan houden aan richtlijnen rondom artificial intelligence (Ai). Daarin staan de do’s en don’ts van het gebruik van applicaties als ChatGPT, BARD, Dall-e en MidJourney. Het college van B en W stelde de richtlijnen op na vragen uit de gemeenteraad.

‘Generatieve Ai-applicaties bieden kansen voor de gemeente, zoals sneller en efficiënter ons werk kunnen doen. Daar staan ook risico’s tegenover’, schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

‘Ingevoerde gegevens zijn in potentie openbaar en kunnen dus ook misbruikt worden door derden. Daarnaast bestaat het risico dat Ai-applicaties vooroordelen versterken, of zelfs feiten verzinnen, ook wel hallucineren genoemd.’

Er komt geen verbod op het gebruik van Ai, staat in de richtlijn. ‘Het is technisch niet te voorkomen dat medewerkers AI-applicaties gebruiken via de zakelijke of privé-apparatuur. Ook kunnen de applicaties bij bewust gebruik van waarde zijn voor de gemeente.’

De basisregel in Utrecht is om gegevens niet in ChatGPT of vergelijkbare applicaties in te voeren, als die ook niet op internet zouden kunnen worden geplaatst.

Bron: stadszaken.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.