Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
LOI is de bekendste online opleider van Nederland (82%). Zelfontwikkeling (35%) is de belangrijkste reden om te kiezen voor een opleiding. Cursisten zijn vaker vrouw (23%) dan man (19%). GoodHabitz is de meest gekozen online opleider van Nederland. Dit blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.
Naamsbekendheid
De naamsbekendheid is het percentage respondenten dat na het tonen van een naam zegt deze te herkennen. Net als in 2021 heeft LOI de hoogste naamsbekendheid (82%) van alle online opleiders in Nederland. NCOI volgt met een naamsbekendheid van 64%. NTI (62%), Scheidegger (52%) en Schoevers (49%) maken de top vijf compleet. Deze top vijf is onveranderd vergeleken met 2021. Het is echter opvallend dat Nederlanders Scheidegger in 2021 duidelijk vaker herkenden (63%) dan in 2023 (52%).
Zelfontwikkeling
Ruim een derde (35%) van de Nederlanders geeft aan dat ze een online opleiding willen volgen vanwege zelfontwikkeling. Daarna volgen kennis opdoen (31%) en interesse (26%) als belangrijke drijfveren. Voor slechts 6% spelen kosten een belangrijke rol. Een vijfde (20%) van de Nederlanders kan geen enkele reden noemen om een online opleiding te volgen.
Online cursist vaker vrouw
In 2023 volgden vrouwen (23%) vaker online opleidingen dan mannen (19%). Nederlanders tussen de 18 en 34 jaar (28%) en tussen de 35 en 49 jaar (27%) volgden aanzienlijk vaker online opleidingen dan 50-plussers (15%). Daarnaast zijn online cursisten voornamelijk hbo- of wo-opgeleid (24% en 29%). Er zijn geen significante verschillen op basis van inkomen. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat werkgevers en de overheid veel van de online opleidingen financieren.
Bron: Multiscope
Naam (verplicht)
E-mail (verplicht)
Bericht mij via e-mail over vervolg commentaar
Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.