Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-02-2024 | Article Rating | (0) reacties

Experts bezorgd over gevaar deepfakes

Experts bezorgd over gevaar deepfakes

Een deepfake is een audio- of videofragment van één of meerdere personen, dat digitaal gemanipuleerd is door een algoritme. Door de bewerking lijkt het alsof iemand iets zegt of doet, terwijl dit in werkelijkheid nooit gebeurd is. Dat kán vermakelijk en onschuldig zijn, zoals de filmpjes van zingende en dansende politici die tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen de ronde deden. Er schuilt echter ook groot gevaar in, want mensen kunnen hierdoor – zelfs zonder dat ze het doorhebben – in een kwaad daglicht worden gesteld. Onwenselijke zaken als desinformatie en wraakporno komen dan al snel om de hoek kijken. Daarnaast ligt cybercrime op de loer.

Een artikel van RendementOnline gaat hier dieper op in. Het artikel gaat ook in op de vraag wat er tegen kan worden gedaan. Lees het op de site van RendementOnline.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.