Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-01-2024 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning: veilig omgaan met gevoelige gegevens

e-Learning: veilig omgaan met gevoelige gegevens

Het Privacy Expertise Centrum van de Stichting SURF komt met een e-learning module van Cybersave Yourself. Deze module - gemaakt in samenwerking met onderwijskundigen - maakt gebruik van storytelling. Aan de hand van concrete situaties ziet de deelnemer voorbeelden van gewenst en ongewenst gedrag. De module informeert over persoonsgegevens en datalekken en geeft handvatten hoe je veilig met gevoelige gegevens omgaat.

Deze module is gemaakt vanuit de gedachte dat naast cybersecurity-awareness ook het bewustzijn en gedrag rondom privacygevoelige gegevens steeds belangrijker wordt. Zeker in een onderwijsinstelling, waar veel (gevoelige) studentgegevens verwerkt worden. Een publieke versie van de module staat online.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.