Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 02-11-2023 | Article Rating | (0) reacties

Slim! Maak van je oude training een training 2.0

Slim! Maak van je oude training een training 2.0

Deel één: 3 goede redenen om aan de slag te gaan…

We willen allemaal trainingsmateriaal dat kwalitatief hoog is en inspeelt op de huidige trends in de branche. Dit betekent dat we het bestaande, oude trainingsmateriaal regelmatig moeten bekijken. Het lastige hierin is dat dit proces tijdrovend en kostbaar is. Dus blijft het er vaak bij. Maar ja, wat als we steeds slechtere evaluaties krijgen? De trainingen minder goed gevolgd worden en de lesstof minder toegepast? Dan is het tijd om je training onder handen te nemen! Moet je daarvoor een geheel nieuwe training opzetten? Welnee! Wie slim is hergebruikt de eerdere trainingsinhoud om de betrokkenheid van deelnemers weer te vergroten. 

De redenen hiervoor? Die lees je in dit artikel: 'Slim! Maak van je oude training een training 2.0'

Leer meer! Dit artikel is opgenomen in de kennisbank van Let's Learn! Regelmatig worden hier nieuwe achtergrondartikelen, interessante interviews en mooie infographics geplaatst rondom Microlearning en het thema Leren in het algemeen. Een absolute aanrader!


Let's Learn is specialist op het gebied van gespreid leren en het maken en inzetten van microlearnings. Microlearnings zijn korte complete leeractiviteiten die direct te vinden zijn als je ze nodig hebt. Kleine brokjes kennis die vaak in de vorm van video en verspreid over de tijd worden aangeboden, maar er zijn ook vele andere vormen mogelijk. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, passen heel goed binnen e-learnings en maken dat je snel dingen vindt op het moment dat je de kennis nodig hebt. Microlearning wordt ingezet als performance support of bij 70:20:10.
Leer op onze site hoe het werkt want: microlearning is leuk en start hier


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.