Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-10-2023 | Article Rating | (0) reacties

Hybride lesvormen blijven populair na pandemie

Hybride lesvormen blijven populair na pandemie

De Vlaamse regering maakte het in maart mogelijk voor secundaire scholen om een deel van hun lestijd in te vullen met afstandsonderwijs. Volgens het Gemeenschapsonderwijs gaat één op drie scholen uit de koepel daar effectief mee aan de slag. Het is veel meer een weloverwogen keuze dan dat het een simpele uitloper is van de coronacrisis, zo blijkt.

Tijdens de coronapandemie hadden scholen geen keuze, ze moesten noodgedwongen snel overschakelen op afstandsonderwijs. Sindsdien denken veel scholen na over de voordelen van hybride lesvormen waarbij de leerling de lessen deels op afstand kan volgen. Nu de regelgeving dit voor secundaire scholen mogelijk maakt, wil één op de drie secundaire scholen er volgend jaar gebruik van maken.

Lees het uitvoerige artikel op de site van SCHOOLiT.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.