Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 07-06-2023 | Article Rating | (0) reacties

Is een (online) training het antwoord op onze ‘leervraag’?

Is een (online) training het antwoord op onze ‘leervraag’?

Als een organisatie tegen een ‘performance probleem’ aanloopt, wordt al snel gekeken naar een (online of blended) training of cursus als antwoord. Dat is lang niet altijd terecht. Cathy Moore heeft een stroomdiagram gemaakt dat helpt te bepalen of en zo ja welke leerinterventie een bijdrage kan leveren aan het ‘performance probleem’.

Je begint met het bepalen van het doel dat je wilt bereiken. Vervolgens breng je in kaart wat werknemers moeten doen. Je kiest daar een belangrijke taak uit. Vervolgens kijk je waarom werknemers dat ene ding niet doen. Ligt het aan de omgeving? Is het een kwestie van motivatie, een gebrek aan kennis of vaardigheden? En als sprake is van een gebrek aan kennis, waar moet die kennis dan worden opgeslagen (in het geheugen of in een hulpmiddel)?

Op deze website vind je onder meer een PDF-document en een interactieve versie van het stroomdiagram. Moore heeft ook een instructievideo gemaakt waarin je leert het stroomdiagram te gebruiken.

Cathy Moore wijst er terecht op dat een (online of blended) training of cursus niet altijd het antwoord is op een ‘leervraag’. Haar stroomdiagram helpt bij het nadenken over deze vraag. Zelf vind ik het perspectief van de ‘five moments of need ®‘ ook zinvol om over deze vraag na te denken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

27-09

Technieken en tools voor microlearning

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.