Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-03-2023 | Article Rating | (0) reacties

MOOC over AI in het onderwijs

MOOC over AI in het onderwijs

‘Unlocking the Power of AI’, is de nieuwe EU Code Week MOOC die leerkrachten de basisbeginselen van artificiële intelligentie wil bijbrengen. Daarnaast behandelen de lesgevers de kansen en uitdagingen in het onderwijs. De lessenreeks omvat vier online sessies waarbij de lesgevers AI-bronnen, tools en technologieën onder de loep nemen die veilig kunnen worden geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk.

Schoolnet Academy gaat tijdens de MOOC dieper in op onderwijsdata en hoe die kan worden gebruikt om het lesgeven en leren te verbeteren. Daarnaast belichten de lesgevers de ethische kant. Deelnemers krijgen aan het eind van de opleiding de opdracht om hun eigen AI-gerelateerde leeractiviteit voor te bereiden. De MOOC is trouwens blended learning want naast de online cursisten zal European Schoolnet ook werken met studiegroepen.

  • Module 1: AI implementatie in onderwijs => start vanaf 13 maart
  • Module 2: Datagestuurd onderwijs => start vanaf 20 maart
  • Module 3: Impact van AI in het onderwijs => start vanaf 27 maart
  • Module 4: Wat is het volgende in AI => start vanaf 3 april

De deadline voor het indienen van de eigen leeractiveit is woensdag 19 april. Meer informatie is terug te vinden op de website van European Schoolnet Academy.

Bron: SCHOOLiT


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.