Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-02-2023 | Article Rating | (0) reacties

Kan AI helpen bij het opstellen van (examen)vragen?

Kan AI helpen bij het opstellen van (examen)vragen?

Het AIDA-consortium onderzocht examen-toepassingen in het onderwijs, inclusief de ondersteuning met AI (artificiële intelligentie). Concreet zocht het project een manier om AI te gebruiken bij het opstellen van (examen)vragen. Bij elke nieuwe toepassing die de jongste maanden uit de grond schiet, duiken er meteen uitdagingen op. Zo ook bij AI: het is moeilijk om gepersonaliseerde vragen te maken met de juiste moeilijkheidsgraad. Ook de user adoption voor zowel docenten als studenten is niet altijd even simpel. Het AIDA-project pakte de vraagstukken aan via onderzoek naar e-learning, e-assessment, natuurlijke taalverwerking en transparante AI-modellen.

Het onderzoek is uitgevoerd aan de KU Leuven en de UGent. Een uitgebreid verslag en de voorlopige conclusies zijn te vinden op de site van SCHOOLiT.be.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.