Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-02-2023 | Article Rating | (0) reacties

‘STAP meer inzetten voor bijscholing kansrijke beroepen’

‘STAP meer inzetten voor bijscholing kansrijke beroepen’

Werkgeversvereniging AWVN vindt dat scholingssubsidie STAP onvoldoende gelegenheid biedt om bij te scholen voor kansrijke beroepen. De vereniging pleit voor de mogelijkheid van stapelen van middelen en voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.

Volgens onderzoek van Follow The Money komt de subsidie vooral bij hogeropgeleiden terecht. De meeste subsidie gaat naar opleidingen in (digital) marketing en sales en naar coachingscursussen. Het kabinet heeft de regeling in het eerste tijdvak van 2023 stilgelegd. STAP wordt eind februari hervat onder strengere regels. Volgens werkgeversvereniging AWVN zitten er hiaten in de regeling. Het bijscholen van mensen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten - het beoogde effect - wordt onvoldoende bereikt.

Lees het uitgebreide artikel op de site van CMweb.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.