Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 29-07-2016 | Article Rating | (0) reacties

Contentontwikkeling voor agressie en teamontwikkeling

Contentontwikkeling voor agressie en teamontwikkeling

In de afgelopen tien jaar heeft Infolearn zich ontwikkeld tot een specialist omtrent het leren en ontwikkelen van medewerkers in en op de werkvloer. De adviserende rol met een onderwijskundige inslag zorgt ervoor dat wij continu de producten, waaronder content, willen door ontwikkelen en vernieuwen. Infolearn merkt dat agressie en teamontwikkeling een steeds belangrijker thema worden bij verschillende organisaties. Een recente ontwikkeling is dan ook dat Infolearn samen met haar partner Blanco-organisatieonwikkeling vijf e-learningmodules heeft ontwikkeld die aansluiten bij de behoefte in de markt. Blanco is de specialist in het ondersteunen en adviseren van organisatievraagstukken binnen zorginstellingen, waarbij zij zich richten op team- en organisatieontwikkeling. De e-learningmodules zijn interactief; doen, lezen, kijken en klikken. Door deze verschillende werkvormen wordt er op een effectieve manier geleerd en dit zorgt ervoor dat de materie snel eigen is.

Agressie

De module agressie gaat in op verschillende kritische situaties, waarbij er verschillende vormen van agressiviteit wordt getoond. Hoe kun je professioneel en preventief handelen, vanuit welke perspectieven kun je het benaderen en vooral, hoe voorkom je het? Dit zijn centrale vraagstukken waar de medewerker bij afronding van de e-learning antwoord op heeft.

Blanco heeft op basis van jarenlange praktijkervaring een methodiek ontwikkeld die effectief is gebleken bij het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag. In de e-learning maken de medewerkers kennis met deze methodiek.

Teamontwikkeling

De verschillende modules teamontwikkeling (Blanco Team Ontwikkeling) geven vooral handvatten omtrent het gedrag in teamverband, samenwerken met elkaar, de rol van de manager en de wijze hoe je als team methodisch en effectief kunt samenwerken. Een team dat in balans is, resulteert uiteindelijk in een groep medewerkers die kwaliteit en deskundigheid leveren. 

De nieuwe cursussen zijn vanaf dit najaar verkrijgbaar als e-learningmodule. Daarnaast zijn de cursussen perfect te combineren met een aanvullende praktijktraining. De modules passen naadloos in de eigen (bestaande) leeromgeving van de organisatie en worden aangeleverd als SCORM-bestand. Door de integratie in het LMS zijn de studieresultaten direct zichtbaar in de managementrapportages die kunnen worden gegenereerd in de leeromgeving. Hierdoor heeft de organisatie precies inzichtelijk hoe de voortgang is van het leren en ontwikkelen van de medewerkers rondom agressie en teamontwikkeling.

Voor meer informatie omtrent de nieuwe content en/of de integratie met een LMS, neem contact met Infolearn op via de website.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.