Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-01-2023 | Article Rating | (0) reacties

Saxion: Brightspace vervangt Blackboard

Saxion: Brightspace vervangt Blackboard

Brightspace wordt het nieuwe learningmanagementsysteem (LMS) van Hogeschool Saxion, zo is recent bekend gemaakt. Over de opvolging van Blackboard was begin dit collegejaar al besloten, maar dat kon nog niet openbaar gemaakt worden, omdat er een bezwaar was ingediend over de aanbestedingsprocedure. Dat bezwaar is nu ingetrokken.

Het LMS van ontwikkelaar D2L uit Canada zal niet meteen Blackboard vervangen, liet voorzitter van het college van bestuur Anka Mulder weten. Het huidige contract met Blackboard loopt nog een paar jaar door. De hogeschool gaat van die tijd gebruik maken om Brightspace gereed te maken voor specifieke Saxion-benodigdheden en wensen. Maar ook daarna moet Blackboard nog een tijd als archiefsysteem op de achtergrond meedraaien.

Het is bedoeling dat Saxion Parttime School vanaf komende zomer ervaring gaat opdoen met Brightspace, waarna de andere academies volgen. “Daarvoor hebben we zo’n anderhalf jaar”, aldus Timo Kos (college van bestuur). Het contract met Brightspace loopt in totaal (met verlengingsmogelijkheden) ongeveer 10 jaar.

Brightspace is één van de grote learning management systemen, naast behalve Blackboard o.a. Canvas en Moodle. De TU Delft, de Radboud Universiteit en Avans Hogeschool gebruiken ook Brightspace .

Bron: Saxion


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.