Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 24-11-2022 | Article Rating | (0) reacties

Een goede leervideo is per definitie een Microlearning

Een goede leervideo is per definitie een Microlearning

Videoleren kan tegenwoordig te kust en te keur. Privé en zakelijk. Er zijn genoeg leervideo’s in diverse soorten en maten te vinden in verschillende apps en websites. Als tutorial of instructiefilmpje en gemaakt door de professional of de goedbedoelde hobbyist. Handig, zou je denken, als je bezig bent met een leerlijn voor je medewerkers en hiervoor ondersteunende videobeelden wilt. Je zoekt op het World Wide Web een min of meer passende video, kort deze misschien een stukje in en neemt de video met bronvermelding op binnen de leerlijn. Bespaart je een hoop moeite. En je medewerkers leren wat ze moeten leren. Of toch niet? 

Het antwoord lees je in ons artikel 'Een goede leervideo is per definitie een Microlearning', uit onze laatste nieuwsbrief over videoleren.

> Wil je ook de nieuwsbrief van Let's Learn! ontvangen? Om de twee maanden onderzoeken we een nieuw onderwerp. Zo onderzoeken we in de nieuwsbrief van januari 2023 de ins & outs rondom Breinleren. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in via onze website.

Leer meer! Dit artikel is opgenomen in de kennisbank van Let's Learn! Regelmatig worden hier nieuwe achtergrondartikelen, interessante interviews en mooie infographics geplaatst rondom Microlearning en het thema Leren in het algemeen. Een absolute aanrader!


Let's Learn is specialist op het gebied van gespreid leren en het maken en inzetten van microlearnings. Microlearnings zijn korte complete leeractiviteiten die direct te vinden zijn als je ze nodig hebt. Kleine brokjes kennis die vaak in de vorm van video en verspreid over de tijd worden aangeboden, maar er zijn ook vele andere vormen mogelijk. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en maken dat je snel dingen vindt op het moment dat je de kennis nodig hebt. Microlearning wordt ingezet als  performance support of bij 70:20:10.
Leer op onze site hoe het werkt want: microlearning is leuk en start hier
Check ook onze kennisbank met veel informatie, interessante interviews en achtergrondartikelen rondom het thema microlearning. Een bezoek meer dan waard!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.