Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van e-Learning.nl | 07-11-2022 | Article Rating | (0) reacties

Cursussen, opleidingen, certificaten op je CV - wanneer en wat kun je toevoegen?

Cursussen, opleidingen, certificaten op je CV - wanneer en wat kun je toevoegen?

--advertorial--

Het is makkelijker dan ooit om dingen te leren. Met behulp van internet zijn er geen grenzen of belemmeringen om je kennis over een bepaald onderwerp te verdiepen. Een manier om deze diepgaande kennis van een bepaald onderwerp te verwerven is via een online cursus. Recruiters zijn op zoek naar kandidaten die waarde kunnen toevoegen aan de organisatie. Als kandidaat is het jouw taak om recruiters te laten zien dat jij die waarde kunt toevoegen. Dit doe je door middel van je CV, waarin je opleiding, ervaring en training presenteert waarmee je je onderscheidt van de concurrentie. Als je ook diploma's en aanvullende cursussen hebt, moeten die een belangrijk onderdeel van je cv worden, zodat recruiters (en werkgevers) een nog beter beeld krijgen van je vaardigheden - en van je proactieve persoonlijkheid.

Kies alleen betrouwbare cursussen

Soms staan recruiters sceptisch tegFenover online cursussen, dus wees voorzichtig met het vermelden ervan op je cv. Als ze verkeerd of slecht geformuleerd zijn, kunnen recruiters je vaardigheden onbetrouwbaar vinden en zullen ze niet op je sollicitatie ingaan. Dit is zeker een beetje veranderd sinds de coronapandemie, aangezien veel mensen de kans hebben aangegrepen om een online cursus te volgen.

Wees daarom voorzichtig met wat je invoert en neem alleen online cursussen op van gerenommeerde instellingen. Natuurlijk is het respectabeler om het examen en andere cursussen van een bekende universiteit of bedrijf te volgen. Neem alleen cursussen op die relevant zijn voor het werk dat je van plan bent te gaan doen. Het idee is om deze certificaten relevant te maken voor je rol en te laten zien hoe ze waarde toevoegen. Als je laat zien hoe je je vaardigheden in de praktijk brengt, kun je het argument versterken dat je levenslang leren belangrijk is. Denk ook na over hoe je de cursus in je CV presenteert. Het is erg voordelig om professionele CV templates te gebruiken. Zo promoot je je online cursus optimaal en heb je meer kans dat de werkgever de waarde van de cursus inziet.

Cursussen strategisch vermelden in je CV

Met name online cursussen versterken het cv van sollicitanten met weinig ervaring op het gebied waarop zij hopen te solliciteren. Voor ervaren sollicitanten vormen cursussen de schakel tussen formeel onderwijs en werkervaring.

Je kunt bijvoorbeeld een speciale rubriek "Professionele ontwikkeling" maken voor online cursussen op je cv. Je kunt dit onder je "Werkervaring" zetten - het is altijd het hoofdonderwerp van je CV. De sleutel tot je cursussen is ervoor te zorgen dat ze waarde leveren, maar niet te veel aandacht krijgen.

Andere strategische plaatsen zijn het onderdeel "Opleiding" van je cv (ideaal voor jongere sollicitanten zonder ervaring) en een sollicitatiebrief (om contact te leggen met de recruiter en open te staan voor het bespreken van relevante vaardigheden).

Alleen relevante cursussen vermelden

Als je klaar bent om als verkoper aan de slag te gaan, zal het weinig recruiters interesseren of je een diploma geschiedenis hebt. Hetzelfde geldt voor irrelevante hobby's en interesses. Hoewel ze je misschien laten opvallen bij sommige recruiters, zijn ze voor de meesten niet erg relevant. Recruiters en werkgevers zijn geïnteresseerd in kennis en vaardigheden die waarde toevoegen aan de functie. Neem daarom alleen online cursussen op die verband houden met de functie en bepaal hun waarde voor de functie.

Een cursus data-analyse is bijvoorbeeld gunstig voor marketingprofessionals en kan hun kansen op een hoger salaris vergroten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een hybride vaardigheid je salaris kan verhogen.

Skip de introductie cursussen

Als je lessen op je cv vermeldt, wil je overkomen als een expert op je vakgebied. Maak de inleidende online cursus niet op je voordelenlijst. Inleidende activiteiten in het opleidingsgedeelte kunnen de kandidaat minder gekwalificeerd doen lijken. Maar er kan een tijd en plaats voor zijn. Je kunt inleidende online cursussen op je cv zetten als ze deel uitmaken van het volledige curriculum dat je hebt gevolgd. Praat anders tijdens het gesprek over je introductieactiviteiten als onderdeel van je carrière.

Een Google Digital Garage en LinkedIn Learning certificaat is bijvoorbeeld de perfecte aanvulling op je CV. LinkedIn trainingen zijn geweldig om je kennis in een specifieke sector te verbreden, soft skills te ontwikkelen of als startpunt om iets nieuws te leren. Als de vereiste vaardigheden of gewenste vaardigheden in je functieomschrijving staan en je hebt geen ervaring, dan kan LinkedIn Learning helpen! Aangezien het platform gericht is op professionele ontwikkeling, kun je dankzij de interactieve leeraanpak je cursussen snel en overal afronden.

Hoe relevant is de cursus?

Denk eerst aan de baan waarop je zou kunnen solliciteren. Wat zijn de vereisten voor deze baan? Is de gevolgde LinkedIn Learning cursus geschikt voor de functie? Zo ja, bedenk dan wat je ervan hebt geleerd en welke vaardigheden je ontwikkelt die overdraagbaar zijn.

Als je gaat solliciteren naar een functie waarbij je informatie, bevindingen of projecten gaat presenteren voor mensen, helpt deze cursus je met zaken als lichaamstaal, inclusieve taal en publieksbetrokkenheid.

Aangezien dit een geschikte LinkedIn Learning-sessie zou zijn om op te nemen in je cv voor een functie die spreken in het openbaar als vaardigheid vereist, wijs je op de technieken die je hebt geleerd om een meer boeiende spreker te worden. Bedenk hoe de cursus jouw bedrijf of organisatie ten goede komt!

Laat je kennis zien.

Als je echt wilt dat je CV opvalt, ga dan verder dan de simpele lijstjes met certificaten en cursussen. Geef je CV meer gewicht en maak het waardevoller voor recruiters door alle relevante cursussen voor de baan te noemen, belangrijke informatie op te sommen die je van elke cursus hebt geleerd en je professionele prestaties te benadrukken.

Als je laat zien wat je hebt geleerd, kunnen recruiters gemakkelijk je inzet zien. Het laat ook zien dat je op de hoogte bent van de huidige trends op het gebied van marketing en e-learning. Voeg eventuele externe projecten toe die verband houden met de genoemde cursussen om context te bieden.

Maak je klaar om over je cursussen te praten tijdens je interviews.

Nu je weet hoe je online cursussen aan je cv kunt toevoegen, moet je je voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Omdat online cursussen en opleidingen opvallen, trekken ze de aandacht van recruiters - een goed cv met online cursussen roept gesprekken op.

Dus wees voorbereid op vragen als:

  • Waarom heb je je ingeschreven voor deze online cursus?
  • Welke informatie heb je in deze cursussen geleerd?
  • Waarom had je behoefte aan bijscholing?
  • Hoe is je kennis veranderd?
  • Wat was jouw ervaring?

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.