Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van iSpring Solutions | 17-10-2022 | Article Rating | (0) reacties

5 manieren om op te vallen als online tutor met het nieuwe iSpring Suite 11

5 manieren om op te vallen als online tutor met het nieuwe iSpring Suite 11

Er zijn alleen al in Nederland 100.000 vacatures voor tutoren, en ze concurreren niet alleen met andere Nederlanders, maar ook met miljoenen anderen over de hele wereld, want via wereldwijde bijlesplatforms kunnen studenten een tutor vinden uit elk land, tegen een veelheid van tarieven. Hoe kun je je onderscheiden en een goed aantal studenten krijgen tegen een hoog uurtarief? Door de beste te zijn. Het nieuwe iSpring Suite 11, een wereldberoemde authoring toolkit, helpt u eersteklas lessen te maken met verschillende boeiende leeractiviteiten en deze gemakkelijk aan te passen aan elke leerling.

Terwijl de meeste tutoren alleen videosessies met studenten houden en hen scans van studieboeken en toetsen sturen, kunt u uw studenten interactieve cursussen en quizzen aanbieden die hen op een veel boeiendere manier motiveren en onderwijzen. En de tool is zo eenvoudig te gebruiken dat iedereen, zelfs degenen zonder sterke technische of vaardigheden, meteen professionele leerstof kan ontwerpen.

Laten we eens kijken hoe u uw bijlessen kunt verbeteren met Suite 11.

Methode #1: Ontwerp fascinerende dia's. Altijd.

Uiterlijk is belangrijk. Mensen, vooral jongere generaties, zien dagelijks massa's professioneel ontworpen afbeeldingen en andere soorten content: advertenties, Instagram-posts, Netflix-shows, enz. Ze zijn gewend om design te zien dat visueel prachtig is, en als uw dia's er ouderwets of zelfs gewoon saai uitzien, zullen ze zich vervelen en onrustig worden. Ze zullen hun ouders vertellen dat ze de lessen niet leuk vinden, en de ouders zullen op zoek gaan naar iemand om u te vervangen.

Met iSpring Suite 11 hoeft u geen professionele grafisch ontwerper te zijn om mooie presentaties te maken. De tool heeft een ingebouwde bibliotheek met meer dan 89.000 kant-en-klare diasjablonen, personages, locaties en andere middelen - allemaal gemaakt door getalenteerde professionals op basis van de belangrijkste ontwerpprincipes. De sjablonen zijn al afgestemd op de behoeften van het onderwijs, dus u hoeft alleen maar de sjabloon te kiezen die het beste bij het onderwerp past, en deze vervolgens te vullen met teksten, afbeeldingen en video's.

 

 

Methode #2: Maak interactieve tests met automatische feedback

Toetsen zijn waarschijnlijk een van de grootste problemen voor docenten. De meeste professionals scannen oefeningen uit tekstboeken en sturen die naar studenten. Die moeten een document maken en hun antwoorden intypen of zelfs oefeningen afdrukken, antwoorden opschrijven, ze vervolgens scannen en terugsturen naar de tutor. Deze aanpak is niet alleen vervelend en ontmoedigend, maar motiveert studenten ook niet om na te denken over hun juiste en onjuiste antwoorden.

Een effectievere en veel eenvoudigere manier zou zijn om interactieve online quizzen te maken. iSpring Suite 11 biedt 14 kant-en-klare soorten vragen, van eenvoudige multiple-choice en matching tot meer geavanceerde vragen, zoals een woordenbank, volgorde, slepen en hotspot. U hoeft ze alleen maar te vullen met teksten en multimedia. Wiskundige vergelijkingen worden trouwens ook ondersteund.

 

U kunt ook feedback toevoegen aan elke vraag, zodat de leerling beter begrijpt waarom een bepaald antwoord goed of fout is.

 

Zoals met alle digitale materialen, hoeft u ze niet meerdere keren te printen en opnieuw af te drukken - maak een test één keer en stuur hem dan naar uw leerlingen. Testresultaten worden automatisch gegenereerd en naar u gemaild.

Methode #3: Zorg dat de tijd vliegt met verschillende leeractiviteiten

De betrokkenheid van leerlingen is van cruciaal belang. Dat is niet alleen omdat u wilt dat leerlingen uw lessen leuk vinden, zodat ze niet naar een andere tutor overstappen, maar ook omdat een hoge mate van betrokkenheid een hoger percentage kennisbehoud en een grotere effectiviteit van uw bijlessen garandeert.

Een van de beste manieren om uw leerlingen, zowel jong als oud, te betrekken, is hen meerdere leeractiviteiten aan te bieden. Met Suite 11 kunt u elke gewenste leerinhoud creëren:

  • Cursussen

  • Quizzen

  • Videolessen

  • Rollenspellen

  • Interactieve longreads

  • En meer

Er komt geen programmeerwerk aan te pas. De interface is intuïtief en uiterst vertrouwd als u ooit in PowerPoint hebt gewerkt.

U kunt bijvoorbeeld een interactieve longread maken met kenniscontroles en afbeeldingen om een leerling te helpen om snel in een nieuw onderwerp te duiken.

 

Daarna kunt u verdergaan met een videosessie. Als u voelt dat een leerling moe wordt, kunt u een link sturen naar een rollenspel dat de nieuwe kennis vastlegt en de leerling weer bij de les houdt.

 

En tussen de lessen door kunt u ze online quizzen en cursussen sturen om te controleren hoe goed ze zich het laatste onderwerp herinneren en om ze kennis te laten maken met het volgende.

Methode #4: Personaliseer uw cursussen in enkele klikken

Zoals gezegd is het uiterlijk belangrijk. En u kunt verder gaan dan professioneel ogende dia's en de allerbeste docent worden die uw leerlingen ooit hebben gehad. Met Suite 11 kunt u het uiterlijk gemakkelijk aanpassen. Heeft u een kind dat dol is op Hello Kitty? Maak uw speler roze en voeg een afbeelding van Hello Kitty toe als logo.

 

Dit hoeft niet persé alleen over fictieve personages te gaan. Als een student van een formele stijl houdt, maak de speler dan zwart en wit. Als u een jonge hippie bijles geeft, geef hem dan een felle kleur. Uw leerlingen zullen het geweldig vinden hoe gepersonaliseerd hun leerervaring met u is. En het kost allemaal maar een paar klikken - maak slechts één keer presets voor uw studenten en selecteer ze vervolgens eenvoudig voordat u ze leerinhoud stuurt.

Hebben uw studenten u al een "Beste tutor ooit" t-shirt gestuurd? Nou, misschien krijgt u er binnenkort wel een paar.

Methode #5: Volg de vooruitgang van studenten

Met iSpring Suite 11 kunt u alle content die u ermee maakt publiceren in alle eLearning formaten, van SCORM tot xAPI. Als u een leermanagement systeem (LMS) gebruikt, is dit erg handig, want dankzij deze formaten kan uw platform gedetailleerde voortgangsrapporten genereren en u laten zien hoe ver een bepaalde leerling is gevorderd in een cursus of welke fouten hij heeft gemaakt tijdens de toets. Zo kunt u de meeste vervelende taken stroomlijnen, zoals het handmatig nakijken en beoordelen van toetsen van studenten.
 

Zoals u ziet, biedt Suite 11 vele mogelijkheden om u als online tutor te onderscheiden, uw werk nog effectiever te maken en ervoor te zorgen dat studenten uw lessen leuk vinden. Probeer iSpring Suite 11 14 dagen gratis en ontdek hoe gemakkelijk het is om uw leerlingen te betrekken bij boeiende leerinhoud.

Ontvang 30% korting op iSpring Suite 11

De release van de nieuwe iSpring Suite 11 introduceerde een nieuw speciaal prijsplan voor freelancers en particulieren. Nu kunt u de tool kopen met 30% korting, voor €490 in plaats van €770 (standaardabonnement) en €690 in plaats van €970 (geavanceerd abonnement) per jaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.