Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van iSpring Solutions | 15-09-2022 | Article Rating | (0) reacties

Een online cursus ontwerpen waar studenten enthousiast over zullen zijn

Een online cursus ontwerpen waar studenten enthousiast over zullen zijn

De vormgeving van online cursussen is net zo belangrijk als al het andere: het brengt de gewenste boodschap over en brengt uw studenten in de juiste stemming om nieuwe kennis op te doen. Bekijk dit artikel, als het maken van een cursus die zowel informatief, aantrekkelijk en prettig om te bestuderen is op uw agenda staat.

Kleine dingen die belangrijk zijn in het ontwerp

Zelfs als de boodschap van uw cursus echt baanbrekend is en u veel zorg heeft besteed aan het schrijven van het script, als de cursus slecht ontworpen is, zullen studenten hem nauwelijks interessant vinden en zich hem later niet herinneren. De juiste kleur, compositie en spatiëring, evenals duidelijk ontworpen knoppen dragen bij tot de algemene indruk van de cursus. Daarom is het bijzonder belangrijk om rekening te houden met de vormgeving. 

Gelukkig kan uw authoring tool een echte tijdsbesparing betekenen omdat hij rekening houdt met deze schijnbaar kleine nuances, en ze allemaal al voor u zijn uitgevonden. Dit is wat de nieuwe iSpring Suite 11, een bekende PowerPoint-gebaseerde authoring tool, doet voor uw online cursussen.

 

De vernieuwde authoring tool richt zich op strakke en duidelijke lay-outs, handige afspelers en het gebalanceerde gebruik van kleuren en kleurverlopen om aantrekkelijk eLearning materiaal te maken en het leerproces te complementeren. Hieronder vind u de vijf manieren waarop u de harten en geesten van uw studenten kunt winnen met de cursus gemaakt in iSpring Suite 11. 

Behoud eenheid in stijl met kleurpaletten

Met de vooraf ingestelde thema's kunt u uw presentatie in enkele minuten omtoveren tot een aantrekkelijke online cursus. Dankzij de ruime collectie van vooraf ingestelde thema's kunt u elk van deze thema's onmiddellijk op uw hele cursus toepassen. Of, als u uw eigen favoriete kleurencombinatie heeft, kunt u deze opslaan voor verder gebruik, zonder dat u deze elke keer handmatig opnieuw hoeft in te stellen.

De kleuren in de paletten zijn zorgvuldig gekozen om echt bij elkaar te passen. Donkere thema's helpen u om accenten aan te brengen.

U kunt ook de gewenste weergave kiezen, bijvoorbeeld dia's met of zonder omlijning, een presentatiepaneel, of schermvullende weergave. Dit kan u helpen om de aandacht van uw studenten te trekken en hen visueel niet te overbelasten. Maak u geen zorgen, uw ontwerpen worden even goed weergegeven op pc's, tablets en smartphones. U hoeft geen dubbel werk te doen en uw cursussen op verschillende apparaten te testen. Alle ontwerpinstellingen blijven ook intact voor mobiele versies.

Zet uw merk in voor een winnende leerervaring

Als u een cursus maakt voor een organisatie, is het belangrijk dat u het gevoel van het merk overbrengt op alle studenten: bestaande en toekomstige werknemers, partners en klanten. Met iSpring Suite 11 kunt u met een paar klikken de merkidentiteit overbrengen in cursussen. Pas automatisch dezelfde merkkleuren toe op dia's, gebruik lettertypen die de voorkeur hebben voor knoppen, stel achtergronden in van elke kleur - u hebt alle mogelijkheden om PowerPoint-dia's aan te passen en er iets heel speciaals van te maken.

Begroet studenten met prachtige personages

Personages dompelen uw studenten onder in de context van het leren en vergemakkelijken hun kennismaking met het onderwerp. Handgetekende illustraties weerspiegelen verschillende menselijke emoties en maken zo het cursusmateriaal toegankelijker. Er zijn gestileerde achtergronden zoals een receptie of een bureau, om studenten door de cursus te leiden en een interactief rollenspel te doen met verschillende uitkomsten, afhankelijk van het antwoord. 

Alle 18 met de hand getekende personages vertegenwoordigen verschillende leeftijden, culturen en kledingvoorschriften. Samen vormen ze een pool van 360 afbeeldingen die geschikt zijn voor verschillende gebruikssituaties. U kunt zelf het personage en hun houding of emotie kiezen.

U kunt ook kiezen voor meer realistische en herkenbare personages gemaakt als foto's van echte mensen. Dit is ideaal voor situaties waarin uw studenten al vertrouwd zijn met het onderwerp en een bepaalde cursus moeten volgen om zich bij te scholen. Deze personages kunnen bijvoorbeeld perfect typische bankklanten uitbeelden en passen bij elk ander klantportret dat uw organisatie heeft. 

Maak leren in een comfortabel tempo mogelijk

iSpring Suite 11 geeft studenten de mogelijkheid om het afspeelproces aan te passen op een manier die het beste bij hen past. Leerlingen kunnen kiezen tussen donkere of lichte kleurthema's om de lichtheid aan te passen, en animaties, effecten en video's versnellen of vertragen, net als bij YouTube. Deze benadering, waarbij de student centraal staat, maakt het online volgen van cursussen nog beter.

Hou van wat u doet

Als cursusontwikkelaar breng je kennis over via online content, en help je studenten hun weg te vinden naar een positieve verandering in hun leven en werk. Het maken van eLearning-content moet ook voor u gemakkelijk en aangenaam zijn, om de passie voor eLearning nooit te verliezen. Hoe ervaren u ook bent, het maken van degelijke, professionele cursussen is perfect mogelijk in de interface die u al kent en waardeert - in PowerPoint.

Omdat iSpring Suite gebaseerd is op PowerPoint, is het erg gebruiksvriendelijk en kost het niet veel moeite om het onder de knie te krijgen. De nieuwe versie heeft een gloednieuw gebruiksgemak en design. 

Met kant-en-klare sjablonen en duidelijke aanpassingsopties kunnen zelfs beginners cursussen ontwerpen als professionals, terwijl doorgewinterde ontwikkelaars van cursussen hun creaties tot in de perfectie kunnen aanpassen. Hoe ervaren u ook bent, u kunt uw studenten cursussen bieden die er fris uitzien en hen boeien, en intuïtief door de tool navigeren. 

iSpring Suite 11 is in staat om cursusontwikkelaars een nieuwe boost te geven in productiviteit, plezier in het werk en grenzeloze ondersteuning in alle eLearning inspanningen, wat uiteindelijk resulteert in betere cursussen voor studenten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.