Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-09-2022 | Article Rating | (0) reacties

Onderwijsgebouw, ontworpen met oog voor de toekomst

Onderwijsgebouw, ontworpen met oog voor de toekomst

Technologie krijgt steeds meer voet aan de grond in het onderwijs. Een beweging die is versneld door de pandemie. Wat betekent dit voor de onderwijsgebouwen, vaak nog ontworpen en gebouwd met het face-to-face onderwijs in gedachten? Om een idee te krijgen hoe de gebouwen zich aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid, is het interessant om een kijkje te nemen in het Jakoba Mulderhuis, de nieuwe studentenhub van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Een theater voor leren, noemt de hogeschool het gebouw. Het Parool noemt het gebouw oogverblindend. De HvA zegt over et gebouw: “Het gebouw is zo ontworpen dat het klaar is voor het onderwijs van de toekomst en flexibel in te delen, afhankelijk van de wensen van het onderwijs en de studentenaantallen.”

Een kijkje nemen in het gebouw kan uiteraard ook virtueel. De HvA heeft op YouTube 4 video’s staan, met uitleg over de gedachte achter het gebouw.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.