Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-07-2016 | Article Rating | (0) reacties

Erasmus Universiteit gaat gamen

Erasmus Universiteit gaat gamen

Interessant artikel in Erasmus Magazine, het blad van de Rotterdamse universiteit. Het artikel gaat uitvoerig in hoe de Erasmus Universiteit inzet op digitaal leren. ' Digitaal leren moet namelijk net zo normaal worden als nominaal dat nu is'. MOOCs (Massive Open Online Courses) en serious games zijn daarbinnen belangrijke onderdelen.

Het artikel beschrijft uitvoerig hoe geneeskundestudenten met behulp van games worden voorbereid op de praktijk. Ervaren is daarbij het kernbegrip: ' Hoe je moet reageren in levensbedreigende situaties leer je niet uit boeken, dat zul je gewoon moeten doen en ervaren. Maar dat is nogal moeilijk als het gaat om mensenlevens en noodsituaties'. Met steun van het Erasmus MC en de huisartsenopleiding SBOH is daarom een simulatiespel ontwikkeld.

Lees het uitvoerige artikel op ErasmusMagazine.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.