Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-04-2022 | Article Rating | (0) reacties

Psychologie-master volledig online

Psychologie-master volledig online

De masteropleiding Psychologie van Digitale Media van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaat in september helemaal online. Als de Open Universiteit niet wordt meegerekend, is het de eerste volledig digitale masteropleiding van Nederland. De master, waarin psychologiestudenten de effecten van digitale media bestuderen, leek de universiteit bij uitstek geschikt om volledig online te gaan.

De master van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences begon twee jaar geleden met veertien studenten. Toen was het al de bedoeling dat alles zoveel mogelijk online zou gaan; door corona moest dat wel. Het tweede jaar mocht er meer op de campus, en werd de opleiding hybride. Een aantal practica werd verplaatst naar de campus. Maar de cursuscoördinatoren waren niet enthousiast over het hybride onderwijs: “Hybride bijeenkomsten werken gewoon niet. Er zit meerwaarde in een persoonlijke ontmoeting, maar als dan de helft thuis zit mee te luisteren moet je de begeleider de aandacht verdelen.”

Lees op de site van ErasmusMagazine.nl waarom de master uiteindelijk wel 100% online kon gaan en welke nieuwe onderwijsvormen daarbij worden ingezet.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.