Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-04-2022 | Article Rating | (0) reacties

Nationaal Groeifonds: 560 miljoen voor onderwijs

Nationaal Groeifonds: 560 miljoen voor onderwijs

Het Nationaal Groeifonds kent het programma Digitaliseringsimpuls Onderwijs 560 miljoen euro toe. De aanvraag is gezamenlijk ingediend door alle publieke mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten in Nederland. Met het fonds trekt het kabinet 5 miljard euro uit voor economische groei en toekomstige welvaart

De onderwijsinstellingen hebben hun krachten gebundeld voor een systeemtransformatie, om het onderwijs zowel op de campus als online nog beter aan te laten sluiten op de veranderende samenleving en opleidingsbehoeften.

“De arbeidsmarkt vraagt in toenemende mate om mensen met digitale vaardigheden,” stelt Maurice Limmen, voorzitter Vereniging Hogescholen. “Dit gaat over de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat het onderwijs meer kan doen aan het bijbrengen van deze vaardigheden.”

Lees het uitgebreide artikel op de site van Surf.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.