Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van iSpring Solutions | 07-04-2022 | Article Rating | (0) reacties

Hoe maakt u een online cursus van een PowerPoint presentatie?

Hoe maakt u een online cursus van een PowerPoint presentatie?

 

Door de pandemie en de stijgende trend van online leren hebben leraren, opleiders, instructeurs en L&D professionals te maken met een toenemende behoefte om snel met online cursussen te starten. 

De snelgroeiende markt van e-learning zet zelfs degenen die nog nooit een les hadden gegeven ertoe aan zich te interesseren voor het maken en verkopen van online cursussen op het gebied van hun vakkennis. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig op zoek is naar manieren om cursussen te maken en te verkopen. 

PowerPoint dia's zijn lange tijd de standaard geweest om informatie te presenteren en lezingen in het klaslokaal met beeldmateriaal te ondersteunen. Veel training specialisten hebben een groot aantal PPT-dia's bij de hand. En zelfs als u cursussen vanaf het begin moet maken, is het maken ervan in PowerPoint een fluitje van een cent, omdat wij deze tool al heel lang kennen. 

PPT-dia's zijn echter niet altijd perfect geschikt voor trainingen, en wel om de volgende redenen:

  • Beperkte mogelijkheden om PPT's online te verstrekken.

  • Lerenden kunnen uw dia's veranderen of kopiëren.

  • Dia's worden niet beoordeeld en dienen meer voor presentatie dan voor training.

Betekent dit dan dat het tijd is om af te stappen van PPT's? Natuurlijk niet. Er zijn verschillende manieren om dia's te upcyclen voor gebruik in online leren. Wij zullen vertellen over drie snelle manieren om van een PPT een online cursus te maken.

  1. PPT omzetten naar HTML5

Het HTML5 formaat is een betrouwbare manier om een bestand beschikbaar te maken voor online weergave. Cursussen in HTML5 kunnen in elke browser of op mobiele apparaten worden weergegeven, en kunnen video, audio, triggers, en animaties bevatten. Om dia's om te zetten in HTML5 kunt u converter software en plug-ins gebruiken zoals iSpring Free, iSpring Converter Pro, HTML5Point, Udutu, en online converters zoals Zamzar. 

Als uw dia's triggers, animaties, videobestanden, of externe links bevatten, is het van cruciaal belang dat u zeker weet dat die na het omzetten bewaard zullen blijven. Als u niet weet welk programma krachtig genoeg zal zijn voor deze taak, overweeg dan het gebruik van iSpring Free of iSpring Converter Pro. Zij kunnen uw cursus in één klik in HTML5 publiceren en alle effecten behouden die u ingesteld had. Het zijn allebei PowerPoint invoegtoepassingen, dus u kunt ze direct in de PowerPoint interface gebruiken.

Maar welk van deze tools moet u kiezen? Als u een veilige en robuuste manier zoekt om uw dia's helemaal gratis in HTML5 op te slaan, kies dan voor iSpring Free. Het is een out-of-the-box oplossing om uw cursussen gemakkelijk interactief te maken met drie soorten quizvragen, en feedback, aantal pogingen, en tijdslimieten voor deze in te stellen.

Als u gebruik wilt maken van extra bewerkings- en navigatiefuncties, meer exportmogelijkheden wilt hebben, en uw cursussen wilt beschermen tegen ongeoorloofde distributie, probeer dan iSpring Converter Pro. Met dit programma kunt u uw leerlingen gesproken teksten laten horen door bestaande audiobestanden te importeren of nieuwe op te nemen. Het stelt gebruikers ook in staat om YouTube-video's in cursussen in te sluiten, ze op te slaan als videocursussen in MP4, en ze direct naar YouTube te exporteren.

  1. PPT omzetten naar SCORM

HTML5 is altijd een optie, maar als u de vorderingen van lerenden wilt volgen en een heel systeem van trainingen wilt opbouwen, is het niet voldoende om cursussen online te publiceren - u moet ze uploaden naar een learning management systeem (LMS). E-learning heeft zijn eigen standaardformaten die van toepassing zijn op cursussen in een LMS. Het populairste en meest gebruikte e-learning formaat is SCORM, meer precies, SCORM 1.2, en SCORM 2004 3rd Edition.

Vóór SCORM was er geen garantie dat een ander LMS de cursus zou weergeven. Bovendien konden de instructeurs de voortgang van de lerenden op het materiaal niet volgen en er waardevolle statistieken over krijgen. Daarom zal het omzetten van uw dia's in SCORM u een stap dichter bij e-learning brengen en nieuwe mogelijkheden voor u openen. Maar het handmatig maken van een SCORM cursus is een heel gedoe, want het vergt tijd, geduld, en IT-vaardigheden voor het coderen en bewerken.

Gelukkig zijn er een paar tools die een PowerPoint omzetten naar SCORM mogelijk maken: iSpring Free, iSpring Converter Pro, Articulate Storyline, en Adobe Captivate. Met alle iSpring tools is het online zetten van cursussen in het SCORM formaat een fluitje van een cent. Om het omzetten te beginnen, hoeft u alleen maar de tool te installeren, een PowerPoint presentatie te openen, op de iSpring tab te klikken, en "Publiceren" (Publish) te kiezen. En hoppa! U heeft nu een online cursus in SCORM en kunt die uploaden naar elk LMS!


 

  1. Gebruik een op PowerPoint-gebaseerde Authoring Tool 

Als u op zoek bent naar veelzijdige en creatieve manieren om lerenden te betrekken en te beoordelen, kies dan voor volwaardige authoring tools. Authoring tools zijn de software voor het maken van diverse digitale lesmateriaal: online cursussen, video tutorials en screencasts, quizzen en dialoogsimulaties, en nog veel meer. Een aantal veelgebruikte authoring software opties zijn iSpring Suite, Adobe Captivate, Articulate 360, DomiKnow, Easygenerator, en Lectora Online. 

Nu we het toch hebben over manieren om online cursussen te maken van PPT dia's, laten we eens kijken naar een van de meest gebruiksvriendelijke en handige cursus authoring tools op PowerPoint-basis - iSpring Suite. Als u weet hoe u dia's in PowerPoint moet maken, dan weet u al hoe u iSpring Suite moet gebruiken. Het ziet eruit als een extra tabblad in het lint, en u kunt het iSpring Suite menu starten zodra u uw dia's opent. 

iSpring Suite kan PowerPoint presentaties omzetten naar alle belangrijke online cursusformaten, zoals HTML5, SCORM, AICC, Tin Can API, en MP4 videocursussen, maar er is nog veel meer mogelijk. 

Hier kunt u interactieve quizzen en minigames aan uw dia's toevoegen, inclusief drag-and-drops, hotspots, en matching, en er verschillende beoordelingsregels voor instellen. U kunt uw cursussen ook voorzien van fascinerende personages om de cursisten door de cursus te leiden, en hen trainen in dialoogsimulaties met vertakkende scenario's. 

Met iSpring Suite kan uw lesmateriaal gepresenteerd worden als interactieve tijdlijnen, piramides, mediakaarten, enz. Als u e-books in uw training wilt opnemen, kunt u een PPT-, Word- of PDF-bestand uploaden en er met één klik interactieve flipbooks van maken. 

Met iSpring Suite kunt u direct vanuit de PowerPoint-interface screencasts, presentatie- en instructievideo's en beeld-in-beeld-tutorials opnemen en verfijnen, en er grafieken, annotaties en visuele hints aan toevoegen. Uw online videocursussen zien er professioneel uit, geven het gevoel dat de leraar aanwezig is, en demonstreren processen in actie. 

Conclusie

Als u online cursussen wilt maken en PPT slides bij de hand hebt, zijn er 3 manieren om dit te doen met de juiste converter en authoring software:

  1. Dia's omzetten naar HTML5.

  2. Dia's omzetten naar SCORM.

  3. Verrijk uw dia's en maak er interactieve cursussen van.

Als u uw leerlingen effectief iets wilt leren en boeiende cursussen wilt maken om geld te verdienen met uw kennis, dan raden wij u de derde optie aan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.