Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-01-2022 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning Monitor: Nederlanders positief over e-learning

e-Learning Monitor: Nederlanders positief over e-learning

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft in 2021 een online cursus, training of opleiding gevolgd. Dit komt neer op 3,6 miljoen Nederlanders. De helft van hen volgde vaker dan één keer een online opleidingen of cursus. Dit blijkt uit de e-Learning Monitor van Multiscope. Opleidingen binnen het vakgebied financieel werden het vaakst online gevolgd (20%). Binnen het vakgebied zorg steeg het aandeel naar 19%; dat was 12% in de jaren ervoor. Naast zorg waren ook wet- en regelgeving (18%) en ICT (18%) populair.

Nederlanders hebben een positieve houding ten opzichte van e-learning. De grootste groep (38%) vindt het niet minder waarde hebben dan regulier onderwijs. Men vindt het tevens geschikt voor (hoger) beroepsonderwijs (45%). Daarnaast denkt bijna een derde (31%) dat binnen nu en 10 jaar het merendeel van alle opleidingen online zal zijn.

Bron: Emerce


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.