Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 12-01-2022 | Article Rating | (0) reacties

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Wat is LTI en hoe kan het en eLearning omgeving verbeteren en verrijken?
LTI maakt een LMS flexibeler, zonder te hoeven teruggrijpen op programmering of gebruikmaking van plugins/addons. 

 

Wat is LTI?

Met de LTI-standaard (Learning Tools Interoperability – Uitwisselbaarheid van Leeractiviteiten) van het IMS Global Learning Consortium kunt u eenvoudig een breed scala aan externe tools, leerinhoud en leeractiviteiten die online beschikbaar zijn, plug-and-play koppelen binnen uw LMS of ELO.

Deze tools worden ook wel EduApps genoemd. In tegenstelling tot SCORM, een andere bekende leerstandaard afkomstig van het Ministerie van Defensie van de VS, is dat pakketten moeten worden aangemaakt en geüpload naar het LMS, wat kan leiden tot contentmanagement perikelen. SCORM is nu vervangen door xAPI en CMI-5 en zijn ook nieuwe leerstandaarden.

Waarom LTI?

LTI maakt een LMS flexibeler, zonder te hoeven teruggrijpen op programmering of gebruikmaking van plugins/addons. Het is bedoeld als een plug and play manier om zowel leerinhoud, content creatie en vele andere tools toe te voegen via het Web op een veilige manier.

Oftewel flexibel, veilig, makkelijk, snel en kostenbesparend. ILIAS ondersteunt LTI zowel als consumer als provider wat ILIAS nog flexibeler maakt. En dat op basis van open standaarden. Dit neemt in de toekomst van ILIAS alleen maar toe.
Hier vindt u het complete nieuwartikel

 

 

Wat kan Future Learning BV voor u kan betekenen?
Bekijk gerust ons Aanbod en het Portfolio.

Kantoor        +31 165 - 700 511
GSM            +31  6 - 51050493
Mail              info@futurelearning.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.