Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-01-2022 | Article Rating | (0) reacties

Gamen: niet blindstaren op schermtijd

Gamen: niet blindstaren op schermtijd

Door corona spelen kinderen vaker videogames. Niet alle ouders zijn daar blij mee. Maar gamen kan goed zijn voor de sociale ontwikkeling van jongeren. Dit is te lezen in een artikel op nu.nl.

"In games moet je vaak samenwerken en heb je veel interactie. Daar kunnen kinderen veel van leren, bijvoorbeeld hoe je met anderen moet communiceren. Ook leren ze hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen. Gamen is een positieve stimulans voor dit soort vaardigheden ", legt psycholoog en journalist Deirdre Enthoven uit. Zij schreef het boek Mijn gamende kind.

Uit onderzoek van Geert Verheijen van de Radboud Universiteit blijkt hetzelfde. Het spelen van Mario Kart  - een Nintendo-racespel – kan op drie manieren: alleen, tegen elkaar en samenwerkend. Juist bij een competitief spel leidde dat tot een betere vriendschap als ze elkaar complimenten en adviezen geven, is de conclusie van het onderzoek.

Enthoven stelt dan ook dat het geen zin om je blind te staren op schermtijd. Haar advies: "Ik zou zeggen: laat dat een beetje los. Door de lockdown zien ze weinig vriendjes, maar via games kunnen ze toch contact houden met elkaar. Natuurlijk moet je in de gaten houden of het uit de hand loopt en of het een verslaving wordt. School, bewegen en goed slapen zijn belangrijk. Zeg eigenlijk: je mag onbeperkt gamen, maar deze dingen moeten ook of eerst gebeuren." 

Lees het hele artikel op de site van nu.nl.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.