Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 30-11-2021 | Article Rating | (0) reacties

Ontleren door ‘de tikken van het leven’

Ontleren door ‘de tikken van het leven’

We leren op school een heleboel. Diverse vakken en disciplines komen aan bod. Leerstof wordt aan de studenten aangeboden om tot zich te nemen. Alles om hun kennis op een bepaald vakgebied te verbreden en te vergroten. Om hen klaar te stomen voor de toekomst. Om een vak te leren.

Maar houdt school zich ook bezig met zoiets als ‘Ontleren’? Want soms is het bij het leren van iets nieuws nodig om eerder opgedane kennis te vergeten of te herzien. We spraken hierover met Mariëtte Geenen, Hoofddocent bij de HBO opleiding Learning & Development in Organisations aan de HAN te Nijmegen. En daar waar zij eerst negatief tegenover de 'Ontleren' stond, heeft ze inmiddels ervaren dat ontleren ook positieve kanten heeft....

Hoe dat zo gekomen is? Je leest het hier, bij Let's Learn!


Let's Learn is specialist op het gebied van het maken en inzetten van microlearnings. Microlearnings zijn korte complete leeractiviteiten die direct te vinden zijn als je ze nodig hebt. Kleine brokjes kennis die vaak in de vorm van video worden aangeboden, maar er zijn ook vele andere vormen mogelijk. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en maken dat je snel dingen vindt op het moment dat je de kennis nodig hebt. Microlearning wordt ingezet als  performance support of bij 70:20:10.
Leer op onze site hoe het werkt want: microlearning is leuk en start hier


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.