Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 27-11-2021 | Article Rating | (0) reacties

Coronamaatregelen tijdens de Online Educa #oeb21

Coronamaatregelen tijdens de Online Educa #oeb21

De komende week vindt in Berlijn de Online Educa plaats. Daarbij hanteert de organisatie strengere regels dan bij ons in Nederland zodat deze conferentie zo veilig mogelijk kan plaatsvinden.

De kleurcode voor Duitsland is geel. Dat betekent dat je er gewoon naar toe kunt reizen. Je moet op de terugreis wel je coronabewijs laten zien. Verder geldt:

  • Je moet je voor vertrek naar Duitsland aanmelden via https://www.einreiseanmeldung.de/. Je moet daarbij ook je (digitaal) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of uw negatief testresultaat uploaden.
  • Vlieg je naar Berlijn? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen. Reis je met de trein -wat ik je kan aanraden- dan moet je vóór vertrek of tijdens de reis de registratiebevestiging en een (digitaal) coronabewijs kunnen laten zien. Via de DB-app kun je dat ook doen.
  • Je moet in het openbaar vervoer een FFP2-masker dragen. Een gewoon medisch masker of een stoffen masker met het logo van jouw organisatie is dus niet voldoende.
  • De congresorganisatie hanteert de 2G regel. Een negatief testresultaat alleen is dus niet voldoende. Je moet genezen zijn van Covid-19 of gevaccineerd zijn. De horeca in Berlijn hanteert deze regel overigens ook. Je moet dit kunnen bewijzen en je daarbij ook identificeren. Anderzijds kun je wel nog na 17 uur een hapje gaan eten.
  • Daarnaast moet je ook een negatieve PCR-test of Antigeen-test kunnen overleggen om toegang te krijgen tot de conferentie. De Antigeen-test mag niet ouder zijn dan 24 uur. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Ik weet nog niet of je elke dag een negatief testresultaat moet overleggen of alleen bij de registratie. Ik heb dat nagevraagd.
  • Testcentra vind je in Berlijn via https://www.direkttesten.berlin. In de straat van het conferentiehotel is ook een testlocatie: https://schnelltestberlin.de/en/bikini-berlin.
  • Je moet tijdens het congres een medisch masker of een FFP2-masker op houden, als je rondloopt. Dus niet als je in een zaal zit of moet spreken.
  • Het conferentiehotel treft uiteraard allerlei hygiëne maatregelen zoals het desinfecteren van deurknoppen. Het houden van anderhalve meter afstand hoort daar ook bij. Bij 2500 deelnemers lijkt me dat een uitdaging. Maar zoveel deelnemers zullen er nu niet zijn, verwacht ik.

Check ook: https://oeb.global/participation#health-safety-admission en Reisadvies Duitsland.

Uiteraard is het ook aan te raden om bij thuiskomst een zelftest te doen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.