Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-08-2021 | Article Rating | (1) reacties

e-Learning: ‘goed design werkt enthousiasmerend’

e-Learning: ‘goed design werkt enthousiasmerend’

Bij e-learning gaat het om de inhoud, om dat wat geleerd moet worden. Maar de inhoud kan niet zonder een goed ontwerp. “Goed design werkt enthousiasmerend”, vindt Bob Scholten, grafisch ontwerper bij Bespeak. Daarbij gaat het niet alleen om een mooi uiterlijk. “Het belangrijkste is dat wat je ontwerpt ook echt werkt,” stelt Scholten. “Als iets mooi ontworpen is, vinden we dat allemaal fijn, maar het moet wel een doel dienen. Een IKEA-handleiding, bijvoorbeeld, oogt simpel, maar is daardoor juist heel effectief. Zo’n handleiding zou je kunnen verfraaien met mooie foto’s. Maar dan schiet je waarschijnlijk je doel voorbij.”

Het interessante aan design vindt Scholten dat het dingen kan laten zien die we in taal of cijfers minder snel kunnen ontdekken. Hij is dan ook enthousiast over infographics en dataontwerp. “Uit data kun je heel veel halen wat je op het eerste oog niet kunt zien. Door cijfers om te zetten in beeld, komen bepaalde dingen pas naar voren.”

Bij Bespeak is Bob Scholten degene die de kennis heeft van en ervaring met grafisch ontwerpen. Een uitgebreid interview met hem over zijn inbreng bij het maken van goede e-learnings, vind je op de site van Bespeak.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

joitske Hulsebosch
Van joitske Hulsebosch | 02-09-2021
Hier beschrijf ik ook de onderbouwing voor het aantrekkelijk maken: https://ennuonline.com/2021/03/met-een-aantrekkelijk-platform-meer-tevreden-deelnemers-in-je-cursus/
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.