Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-06-2016 | Article Rating | (0) reacties

Start-ups op de SURFnet Relatiedag

Start-ups op de SURFnet Relatiedag

SURFnet wil onderwijs innoveren met behulp van ICT. Een belangrijke rol is weggelegd voor jonge ondernemers die hetzelfde doel hebben. Daarom werd op de SURFnet Relatiedag 2016 start-ups en onderwijsinstellingen met elkaar in contact gebracht. Opvallend daarbij was dat veel start-ups uit het onderwijs komen. De jonge ondernemers studeren vaak nog of zijn net afgestudeerd. Ze weten daardoor goed wat er speelt en hebben duidelijke ideeën over wat er anders en vooral beter kan.

Om een idee te geven van waar de start-ups zich mee bezig houden, gaat Jan Michielsen op de site van SURF in op drie start-ups die hem opvielen:

·                  Unteso richt zich op digitaal toetsen. Hoe kan een student veilig toetsen maken vanaf zijn eigen device? Unteso heeft een USB-stick ontwikkeld die een beveiligde werkomgeving installeert. De student heeft dan geen toegang meer tot zijn eigen documenten en applicaties, maar alleen tot applicaties die nodig zijn voor de toets.

·                  Onderwijsinstellingen hebben heel veel informatie die interessant is voor studenten. Maar die is lang niet altijd beschikbaar. StuComm heeft een app ontwikkeld die deze informatie realtime ontsluit, door te koppelen met de systemen van de instelling. Zo heeft de student direct toegang tot de gegevens. Denk aan roosterinformatie of afwezigheid van docenten. Het doel is om studenten via de app van StuComm meer te betrekken bij hun onderwijs.

·                  Lesson Up is een platform dat docenten helpt om digitale lessen te ontwikkelen. Het bijzondere van Lesson Up is dat de gemaakte lessen altijd gedeeld worden. Zo helpen docenten elkaar en vergroten ze het bereik van hun lessen. Dat is ook interessant voor de instelling: die kan zich beter profileren door via Lesson Up te laten zien wat haar docenten allemaal ontwikkelen.

 

De pitches voor de andere 7 start-ups: CampusIncFeedbackFruitsI Hate StatisticsSidekick MattieSimuliseSnelslim.nl en Your Next Concepts.

 

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.