Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-06-2021 | Article Rating | (0) reacties

Nudging: kleine aanpassing met een groot effect

Nudging: kleine aanpassing met een groot effect

Professionals in leren en ontwikkelen zijn beroepshalve op zoek naar manieren om collega’s aan het leren te krijgen, om hen aan te zetten tot nieuw gedrag. Vaak is de conclusie dat dit niet voldoende lukt. Gedrag wordt niet alleen gestuurd door kennis en rationele keuzes. Wat zou het opleveren als we met kleine aanpassingen in het leerplatform of in een e-learningmodule gedrag wel succesvol kunnen beinvloeden? Wat als dit een manier is om de betrokkenheid bij het leren en om het leereffect te verbeteren? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar het principe van nudging, een motivatietechniek gebaseerd op psychologische inzichten, uitgaande van onze neiging om irrationele beslissingen te nemen.

Geïnteresseerd? Lees dan het uitgebreide artikel op de site van The Courseware Company.

Gratis webinar

Of schrijf je in voor het gratis webinar dat Edward en Richard van The Courseware Company op dinsdag 8 juni vanaf 11 uur verzorgen. Het webinar heeft als titel Going Nudge, het positieve duwtje in je leerplatform. De presentatoren laten zien hoe je nudging succesvol kunt inzetten voor leren en ontwikkelen. Ze delen praktische voorbeelden hoe het kan helpen bij het creëren van learner engagement.

Kortom, nudging kan met kleine aanpassingen een groot effect hebben op het leren en ontwikkelen van werknemers.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.