Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 25-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Zo kun je tot 90% tijd besparen bij het maken van e-Learning

Zo kun je tot 90% tijd besparen bij het maken van e-Learning

e-Learning ontwikkelen is voor veel organisaties een grote opgave. Er zijn meerdere personen bij betrokken en het duurt lang voordat alle informatie in de modules staat en ook technisch en grafisch in orde is. Hoe makkelijk zou het zijn als een inhoudsdeskundige zelf e-Learning kan maken, zonder tussenkomst van een didactisch specialist, grafisch ontwerper of technisch persoon?

Bespaar tot 90% inspanning bij de ontwikkeling van digitaal leren

Voor het maken van een traditioneel e-Learning project, zijn er vier verschillende functies nodig:

  1. Subject Matter Expert: de persoon met de inhoudelijke kennis
  2. Instructional Designer / Learning Developer: de persoon met de didactische kennis
  3. Graphic Designer: de persoon die het er mooi uit laat zien
  4. Tehnical Designer: de persoon die het technisch laat werken
     

De traditionele manier om e-Learning te ontwikkelen:

 

De FLOWSPARKS Learning Formats zijn zo gebouwd dat er niet 4 maar slechts 1 persoon nodig is voor de ontwikkeling van e-Learning.

 

De FLOWSPARKS manier om e-Learning te ontwikkelen:

 

3 skills in 1 Learning Format

De Learning Formats zijn jouw instructional, graphic en technical designer in één.

Instructional Designer / Learning Developer

De Instructional Designer ontwikkelt en levert educatieve producten en ervaringen. Hij bepaalt het leerdoel en de flow om dit leerdoel te bereiken. Door de didactisch onderbouwde templates (Learning Formats) in FLOWSPARKS, is er geen Instructional Designer nodig om effectieve e-Learning te maken met een hoog leerrendement.

Graphic Designer

Het oog wil ook wat! Met de Learning Formats van FLOWSPARKS heb je geen grafisch ontwerper nodig om mooie e-Learning te maken. Je beheert de ‘look en feel’ van jouw organisatie eenvoudig via de skin-editor. De editor past jouw huisstijl toe op alle modules. Wil je voor een bepaald project toch een andere stijl? Ook dat is geen probleem!

Pro tip: Ben je geen Photoshop of video expert? No worries! Ben creatief en gebruik bijvoorbeeld Powerpoint voor het bewerken en maken van afbeeldingen of voor het maken van een korte animaties.

Technical Designer

Veel tijd bij het maken van e-Learning gaat verloren aan technische zaken. Denk aan de plaatsing van knoppen, micro interacties en het responsive maken. Al deze zaken zijn al voorgedefinieerd in FLOWSPARKS. Zo is elk template altijd responsive zodat het goed meeschaalt op elk device.

 

De Subject Matter Expert aan zet

De inhoudsdeskundige kan zelf snel en eenvoudig e-Learning ontwikkelen met de volgende 3 stappen:

  1. Bepaal het leerdoel
  2. Kies het Learning Format
  3. Vul in met inhoudelijke expertise

Zo kunnen de werknemers die de kennis bezitten, hun knowhow zelf digitaliseren. Op deze manier zijn de opleidingen accurater en de werknemers meer betrokken. Hierdoor kunnen veel stappen in het proces van e-Learning ontwikkeling overgeslagen worden. Zo bereik je dus meer met e-Learning in minder tijd!

 

Nóg meer bereiken

  • Beter samenwerken: Werk beter samen en laat anderen de e-Learning eenvoudig nakijken met de ingebouwde reviewtool. Klik op een element, noteer een opmerking en bewaar.
  • Zelf eenvoudig en snel aanpassingen doorvoeren: Is er iets veranderd of moet je een kleine wijziging doorvoeren? Pas de content aan in de editor, klik op SAVE en… klaar! De wijzigingen worden meteen getoond, zelfs als de module al geladen is in een LMS.
  • Meertaligheid: Bied jij modules aan in meerdere talen? De FLOWSPARKS auteurstool is beschikbaar in meer dan 30 talen. Hierdoor kun je de opleidingen in verschillende talen toevoegen en ook per taal nieuwe content creëren. Extra handig is de mogelijkheid om vertalingen eenvoudig te importeren en exporteren.
  • Bestaande e-Learning combineren: Combineer je bestaande e-Learning (vb. SCORM-pakket) met FLOWSPARKS-content tot een nieuwe cursus. Bovendien kan je ook off the shelf e-Learning van andere aanbieders integreren.
  • Content hergebruiken: Wil je specifieke content laten terugkomen in meerdere modules? Je kunt 1 onderdeel makkelijk linken aan andere modules. Pas je dat stuk content aan? Dan zal dit automatisch updaten in alle gelinkte modules.

 

Wil jij ook meer bereiken in minder tijd?

Vraag een demo aan of meld je aan voor het webinar: Best practice: build e-Learning with impact!

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.