Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 20-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

3 manieren om online kennis te delen

3 manieren om online kennis te delen

Mensen hebben steeds meer behoefte aan relevante en betrouwbare kennis om zich professioneel te kunnen ontwikkelen. Maar… hoe bied je deze kennis aan? En hoe zorg je dat je doelgroep makkelijk toegang heeft tot deze leerstof? Bij online opleider SkillsTown kun je effectief en laagdrempelig kennis delen door middel van een gepersonaliseerd online platform voor jouw organisatie. Trainingen kunnen overal en op elk moment gevolgd worden.

Wij zijn van mening dat iedereen op zijn of haar eigen manier leert. Daarom is het belangrijk om na te denken welke leervorm bij welke doelgroep en inhoud past. Bij SkillsTown heb je daarom de mogelijkheid om kennis op verschillende manieren te delen. In dit artikel zetten we 3 manieren op een rij. Zo kun jij erachter komen wat de meest effectieve mogelijkheden zijn en hoe jij je informatie het beste kunt delen.

 

1. Ga aan de slag met interactieve webinars

Een webinar is een online presentatie die je live kunt uitzenden vanuit onze professionele webinarstudio’s. Via een link kan je doelgroep meekijken. Aangezien een webinar niet fysiek is, denk je misschien dat je de interactie gaat missen ten opzichte van een fysieke presentatie. Maar een webinar geeft je veel mogelijkheden om interactief te zijn met de kijker. Door middel van de live chat kunnen je kijkers bijvoorbeeld vragen stellen die je gelijk kunt beantwoorden. Ook kun je tijdens je webinar polls delen, om een goed beeld te krijgen van je kijkers. Hiernaast is een webinar toegankelijker dan een fysieke presentatie. Deelnemers kunnen namelijk aansluiten waar en wanneer ze willen. Geen problemen met reizen dus!

 

2. Zet informatieve e-learnings in

Een e-learning is een online training die ervoor zorgt dat je in een korte tijd veel leerstof opneemt. Ze zijn interactief en bieden concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt binnen je organisatie of vereniging. Een groot voordeel van e-learning modules: flexibiliteit. Cursisten zijn niet meer plaats- en tijdafhankelijk. Dit vergroot de kans op succes, aangezien ze de leerstof op hun eigen tempo tot zich kunnen nemen. Het is dus de ideale manier om groepen mensen snel en efficiënt te trainen. Plus, de kennis is meetbaar!

Wist je dat je bij SkillsTown ook we-learnings kunt inzetten? Bij deze leervorm gaan cursisten samen, in groepsverband, aan de slag om kennis eigen te maken. Een onderwerp zoals integriteit is daar heel erg geschikt voor.

 

3. Maak gebruik van razend populaire podcasts

Inspireer je doelgroep door middel van podcasts. Een podcast is een audio-uitzending waarin je een onderwerp bespreekt of informatie deelt. De populariteit van podcasts is het laatste jaar explosief gestegen. Bijna de helft van de Nederlanders (47%) luistert weleens naar een podcast. Waarom? Aangezien je er geen beeld voor nodig hebt, is het heel toegankelijk. Je hoeft minder moeite te doen, want je kunt ze beluisteren tijdens je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld: tijdens een wandeling, onderweg naar je werk of voor het slapen gaan. Bij SkillsTown hebben we een professionele podcaststudio waarbij je van begin tot eind wordt begeleid door onze podcastexperts. Van het bedenken van een format en draaiboek tot aan de daadwerkelijke opname en eindmontage!

 

Leerlijnen op je platform

Wist je dat je op het online platform van SkillsTown ook eigen leerlijnen kunt toevoegen? Zo kun je trainingen overzichtelijk groeperen en cursisten richting geven in hun ontwikkelproces. Bijvoorbeeld een leerlijn gericht op een bepaalde functie binnen je organisatie of een leerlijn speciaal gericht op onboarding van nieuwe medewerkers. Ook kun je op deze manier eenvoudig je eigen trainingen onderscheiden van het standaard aanbod dat SkillsTown aanbiedt.

 

What's Next?

Wil jij kennis delen met jouw doelgroep door middel van webinarse-learnings of podcasts? Online opleider SkillsTown beschikt over professionele webinar- en podcaststudio’s. Onze didactische experts helpen je en voorzien je van de juiste kennis om jouw training tot een succes te maken!

Ben jij vooral benieuwd naar de mogelijkheden van een gepersonaliseerd platform met online trainingen? Vraag een gratis online demonstratie aan! Tijdens deze demonstratie laten we de personalisatiemogelijkheden zien, krijg je een voorproefje van ons brede aanbod en geven we persoonlijk advies over de inzet en implementatie van het platform.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.