Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 10-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerken met experts om learnings te maken

Samenwerken met experts om learnings te maken

Leren in je werk is vaak gericht op het verbeteren van de vaaridgheden en kennis zodat we beter presteren. Nog beter werk afleveren. Om dat voor elkaar te krijgen worden door organisaties vaak experts ingezet, zogenaamde Subject Matter Experts of SME’s. Zij moeten lastige, complexe zaken uitleggen om het doel (beter presteren) te bereiken. Daarbij is het vaak de taak van L&D om de kennis van de sme te vertalen in bruikbare, interessante content dat ook nog eens aantrekkelijk is. We vonden een heel toegankelijk artikel bij ATD over hoe je dat doet met de sme’s: turn expert knowledge into stand out e-learning.

Wat wij interessant vonden aan het artikel?
Er wordt benoemd dat je tijd moet nemen om alle stakeholders op één lijn te krijgen. Voordat je start met uitwerken al commitment hebben én betrokkenheid vanuit zowel de beslissers als andere betrokkenen. In het artikel benoemt Chris Willis ook dat dit de belangrijkste voorwaarde is. Wij merken ook keer op keer dat dit klopt. Daarnaast worden vaak genoemde zaken als Goede navigatie, Verras de lerenden en Kijk verder aangehaald.  

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.