Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Ruim een derde Nederlanders leert online

Ruim een derde Nederlanders leert online

Het aantal mensen dat een opleiding of training online heeft gevolgd, groeit in 2021 naar ruim een derde van de totale bevolking (36%), is te lezen op de site CustomerTalk. Nederland is tijdens de pandemie niet alleen massaal overgestapt naar thuiswerken, ook wordt er in toenemende mate vanuit huis gestudeerd. Dit geldt niet alleen voor het reguliere onderwijs, maar ook voor particuliere opleidingen.

Het is een stijging van 8 procentpunten ten opzichte van een jaar eerder. De deelnemers hebben meestal hoger beroepsonderwijs (hbo) of wetenschappelijk onderwijs (wo) genoten. Dit is op te maken uit de E-Learning Monitor – Onderzoek naar online opleidingen, cursussen en trainingen van marktonderzoeksbureau Multiscope. Het onderzoek is gebaseerd op de respons van 4.608 volwassen Nederlanders.

Het totale aantal deelnemers aan virtuele cursussen groeit medio 2021 naar 5 miljoen Nederlanders. Dit is een toename van 1,1 miljoen cursisten ten opzichte van een jaar eerder.

Lees het hele bericht op de site van CustomerTalk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.