Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Ruim een derde Nederlanders leert online

Ruim een derde Nederlanders leert online

Het aantal mensen dat een opleiding of training online heeft gevolgd, groeit in 2021 naar ruim een derde van de totale bevolking (36%), is te lezen op de site CustomerTalk. Nederland is tijdens de pandemie niet alleen massaal overgestapt naar thuiswerken, ook wordt er in toenemende mate vanuit huis gestudeerd. Dit geldt niet alleen voor het reguliere onderwijs, maar ook voor particuliere opleidingen.

Het is een stijging van 8 procentpunten ten opzichte van een jaar eerder. De deelnemers hebben meestal hoger beroepsonderwijs (hbo) of wetenschappelijk onderwijs (wo) genoten. Dit is op te maken uit de E-Learning Monitor – Onderzoek naar online opleidingen, cursussen en trainingen van marktonderzoeksbureau Multiscope. Het onderzoek is gebaseerd op de respons van 4.608 volwassen Nederlanders.

Het totale aantal deelnemers aan virtuele cursussen groeit medio 2021 naar 5 miljoen Nederlanders. Dit is een toename van 1,1 miljoen cursisten ten opzichte van een jaar eerder.

Lees het hele bericht op de site van CustomerTalk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.