Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 27-04-2021 | Article Rating | (0) reacties

Wat levert Microlearning op?

Wat levert Microlearning op?

Wat is het doel en potentieel van microlearning? Je kunt er op verschillende manieren naar kijken. Op onze site vind je er natuurlijk ook veel artikelen over. Maar het is ook interessant om eens van een ander een andere insteek te lezen. Daarom delen we graag het artikel van Robin Defilice van de site Learning Solutions. Klik hier voor het artikel.  

In het artikel geeft Robin niet alleen haar visie op wat microlearning is, maar ook op wanneer Microlearning het beste werkt. Zo is in haar visie microlearning gericht op het halen van de KPI’s van de organisatie, die verbonden zijn aan de prestaties van de organisatie. Ze ziet microlearning niet als middel om kennis op te doen die niet direct terug te brengen is naar KPI’s.

Ook schrijft ze over de ROI (Return on investment) van microlearning. Daarbij is haar conclusie dat het schrijven van een business case voor microlearning werkt als de organisatie focust op:

  • Nieuwe medewerkers snel goed in hun rol krijgen
  • Er veel compliance-achtige zaken zijn
  • Er efficiëntie nodig is in klantcontacten
  • Talentontwikkeling van eigen medewerkers voor een vervolg van de carrière in de eigen organisatie.  

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.