Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van E-learning Training | 07-03-2021 | Article Rating | (0) reacties

Blended learning voor jaargesprekken

Blended learning voor jaargesprekken

Blended learning voor jaargesprekken

In veel organisaties staat deze periode in het teken van jaargesprekken of functioneringsgesprekken. Steeds meer organisaties veranderen hun focus van gesprekken die gestuurd worden door de leidinggevende naar gesprekken waar de medewerker aan het roer staat. 

Wij zijn op dit moment bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een aantal leertrajecten om medewerkers en leidinggevenden bij organisaties voor te bereiden op deze gesprekken. Om het goede gesprek aan te gaan en de medewerker aan het roer te laten. Dit vergt een andere manier van gesprekken voeren en dit vraagt nogal wat van de leidinggevenden en ook van de medewerkers. Een verandertraject wordt in gang gezet.

Een blended leertraject kan een onderdeel zijn van dit verandertraject. Met een blended leertraject kun je een heldere boodschap voor iedereen in de organisatie neerzetten. Je kunt helder laten zien met interactieve video’s wat er van de medewerkers en leidinggevenden verwacht wordt.

Soms geeft dit best wat uitdagingen want in grote organisaties zijn er leidinggevenden die er al jaren werken en al jaren hele goede gesprekken voeren, er zijn startende leidinggevenden en er zijn ook leidinggevenden die een voorkeur hebben voor een andere aanpak. Hoe ga je hiermee om?

Samen met onze klant zoeken we een oplossing die past de organisatie en bij de deelnemers. Een oplossing die ze uitdaagt om nieuwe vaardigheden te leren maar tegelijkertijd de kennis die al aanwezig is waardeert en respecteert.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de medewerkers er zijn medewerkers die het fijn vinden om meer te leren over het gesprek en er zijn medewerkers die het allemaal al gedaan en gezien hebben.

Wij werken bij dit soort trajecten graag met een blended leertraject. Een stuk voorbereiding wat je zelf doet in je eigen tempo en een verdiepende sessie die nu online plaatsvind via Zoom of Teams en later weer Fysiek ingericht kan worden. In een online leermodule worden de leidinggevenden en medewerkers voorbereidt op de gesprekken en in verdiepende sessies wordt ingegaan op het oefenen van de vaardigheden en het delen van best practices.  Zo heb je een super goede voorbereiding van alle medewerkers om de jaargesprekken soepel te laten verlopen.

Dat is wat ons deze week bezighoudt! Wil je meer weten? Ik hoor graag van je😊

Groetjes Annemarie

Annemarie Rebel
Directeur-Eigenaar E-learning Training
Tel: 06-39669333
annemarie@elearningtraining.nl

Over E-learning Training:

Wij zorgen voor een optimale kennisoverdracht in jouw organisatie. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van creatieve online leeroplossingen.

Je kunt bij ons terecht voor jouw blended leervraagstukken. Zo maken we bijvoorbeeld E-learning op maat, interactieve video, animaties, blended leertrajecten, interactieve webinars. Omdat we het belangrijk vinden om dit met iedereen te delen, geven we hier ook training in. Zo kun je bij ons een training in Articulate Storyline volgen, leren hoe je een interactieve sessie online geeft, online didactiek en verschillende op maat trainingen over blended leren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.