Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-02-2021 | Article Rating | (0) reacties

Leerplatforms kwetsbaar voor cybercriminaliteit

Leerplatforms kwetsbaar voor cybercriminaliteit

De onderwijssector is kwetsbaar voor cybercriminaliteit, meldt de site BeveiligingsWereld. Van juli tot december 2020 hadden ruim 270.000 gebruikers te maken met bedreigingen vermomd als populaire leerplatforms. Een stijging van 60% vergeleken met de eerste helft van 2020. ‘Het populairste lokmiddel was Zoom - het meest gebruikte platform voor virtuele vergaderingen, met meer dan 300 miljoen dagelijkse deelnemers. Gevolgd door Moodle en Google Meet. Het aantal gebruikers dat te maken kreeg met bedreigingen vermomd als populaire platforms voor online leren en videoconferenties, nam toe voor alle platforms, op Google Classroom na’, schrijft de site.

In zo’n 98% van de aangetroffen bedreigingen ging het niet om een virus, maar om riskware en adware. Adware bombardeert gebruikers met ongewenste advertenties, terwijl riskware bestaat uit bestanden - van browserbalken en downloadmanagers, tot tools voor extern beheer - die zonder jouw toestemming acties op je computer kunnen uitvoeren. Trojaanse paarden maakten ongeveer 1% van de bedreigingen uit.

Lees het uitvoerige artikel op BeveiligingsWereld.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

10-02

Redacteur

Bespeak
09-02

Onderwijs-/Opleidingskundige (24-32 uur)

De VerkeersAcademie

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.