Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-02-2021 | Article Rating | (0) reacties

Meer studenten in het hoger onderwijs

Meer studenten in het hoger onderwijs

Dit studiejaar staat een recordaantal van ruim 817.000 studenten ingeschreven aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen. Het aantal hbo'ers steeg met 10 procent tot bijna een half miljoen, het aantal wo'ers steeg met 8 procent tot ruim 327.000. Volgens de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen komt de toename door de coronacrisis.

Door het wegvallen van de centrale examens zijn vorig jaar meer middelbare scholieren geslaagd. Daardoor was de instroom vanuit het vwo naar de universiteit 14% hoger en van havo naar het hbo 12% hoger. Ook was door de reisbeperkingen voor de meeste eerstejaars een tussenjaar geen optie. De uitval op de universiteit was ook lager, door de versoepeling van het bindend studieadvies voor eerstejaars. De VSNU sluit niet uit dat de uitval in de komende jaren hoger zal zijn, doordat studenten in een ander studiejaar alsnog uitvallen.

Dat de studie voornamelijk online moet worden gevolgd, is blijkbaar geen belemmering voor studenten. Als gevolg van de coronamaatregelen wordt er dit studiejaar nauwelijks fysiek onderwijs gegeven.

Bron: NOS


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.