Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-02-2021 | Article Rating | (0) reacties

“Gebruiker vaak vergeten bij digitale toepassingen”

“Gebruiker vaak vergeten bij digitale toepassingen”

Bij nieuwe digitale toepassingen vergeten we vaak de gebruiker, stelt Nick Degens van de Hanzehogeschool in het Dagblad van het Noorden. Degens is lector aan de Hanzehogeschool Groningen en houdt zich o.a. bezig met het bedenken, ontwikkelen en het gebruik van toepassingen als virtual reality (VR) en serious games. “In dit proces is niet alleen de technologie zelf belangrijk, maar juist de achterliggende vraag: waarom hebben we die technologie eigenlijk nodig? Gaat een dure en realistische VR-simulatie nou echt het probleem oplossen, of willen we daar alleen maar mee aan de slag omdat het er zo sexy uitziet?”, schrijft Degens. Deze vraag staat voorop bij zijn werk aan de hogeschool: “Wij kijken naar allerlei vormen van technologie die een rol kunnen spelen in het ondersteunen van maatschappelijke uitdagingen. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van augmented en virtual reality om ambulanceverpleegkundigen te ondersteunen in hun werk, leuke games om kinderen van de bank af te krijgen en te gaan bewegen of een gepersonaliseerd systeem dat je helpt om in een nieuwe stad de voor jou geschikte culturele activiteit of locatie te vinden.”

Hij pleit voor interdisciplinaire samenwerking tussen betrokkenen als ‘technologen, filosofen, psychologen, doeners & denkers, mbo, hbo & wo, mkb, overheid en burgers’. Degens stelt: “Wij moeten in deze samenwerking niet meer zélf het hele wiel willen uitvinden, maar deze samenstellen met de spaken die anderen al hebben liggen. Minder dromen, meer doen!”

Van 8 tot en met 10 februari staat Noord-Nederland in het teken van digitalisering.

Lees het uitgebreide artikel in Dagblad van het Noorden


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.