Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 02-02-2021 | Article Rating | (0) reacties

Tacit knowledge in onboardingtrajecten

Tacit knowledge in onboardingtrajecten

Iedereen heeft kennis die moeilijk over te dragen is. De zogenaamde tacit knowledge, de onbewuste kennis of ontastbare kennis. Het is een vorm van individuele kennis die 'in het hoofd zit' en moeilijk overdraagbaar is. Het is de kennis waarvan je wilt dat nieuwe medewerkers die snel krijgen en opnemen. Het maakt of iemand kan ‘aarden’ in je organisatie. Tacit knowledge in je organisatie gaat over het proces, de normen en waarden, informatie over de geschiedenis en de organisatiekenmerken. Deze worden ook wel kritische institutionele kennis genoemd.

Maar hoe ga je daarmee om als je een onboarding programma moet maken? Het antwoord daarvoor vonden we in het artikel van Dickens Aubourg ‘Sharing Institutional Knowledge With Microlearning’.
Hij adviseert om met korte informele video’s te werken, die medewerkers opnemen met en van elkaar. Bij Let’s Learn! vinden we dat een goede start, die we ook graag inzetten. Alleen bij een echt goed onboardingtraject zou je nog meer willen doen. Daarvoor wil je dieper gaan én ook de samenhang creëren met microlearnings, door het te integreren met macrolearnings. Hoe? Kijk gerust op onze site om voorbeelden te vinden van hoe wij dat doen.

.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.