Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-12-2020 | Article Rating | (0) reacties

NIDAP-onderzoek: forse groei online leren

NIDAP-onderzoek: forse groei online leren

Voor brancheorganisatie NRTO onderzocht NIDAP de impact van de coronacrisis op de opleidings- en trainingsbranche. Daarvoor zijn vooral instituten onderzocht die 100 of meer werknemers hebben. Uit de cijfers blijkt een grote verschuiving naar online leren, in welke vorm dan ook. Opleidingsinstituten verwachten overigens dat de behoefte aan fysieke ontmoeting zal blijven. 'Uit onderzoek blijkt dat het ontmoeten van professionals van andere organisaties een reden is om buiten de deur een opleiding of cursus te volgen', concludeert Paul van der Wal van NIDAP.

Hoe op de corona-uitbraak wordt gereageerd, verschilt per branche. In de financiële-, zorg- en industriesector daalt het budget niet of nauwelijks. Bij meer dan een kwart van de bedrijven in de handel/horeca en transport daalt het budget aanzienlijk. Bijna driekwart van de bedrijven maakt meer gebruik van online leermiddelen. Daarnaast wordt er meer binnen de organisatie zelf geleerd. Externe opleiders worden pas ingeschakeld als dat tijd bespaart of als een inhurende organisatie bepaalde expertise niet in huis heeft. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat er minder mensen buiten de deur leren. Een vijfde van de werkgevers verwacht dat het budget zal dalen.

Bron: NRTO


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.