Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 18-11-2020 | Article Rating | (0) reacties

Programma virtuele editie OEB 2020 bekend (en deelnemen kan voor 150 euro) #oeb20

Programma virtuele editie OEB 2020 bekend (en deelnemen kan voor 150 euro) #oeb20

E-learning.nl is vele jaren mediapartner van de OEB. Normaliter vindt dit grootse evenement met zo'n 2500 deelnemers uit bijna 100 landen plaats in Berlin. Vanwege de welbekende reden vindt de Online Educa dit jaar online plaats, en wel van 30 november tot en met 4 december. Deelnemen kan voor slechts 150 euro. Inmiddels is het programma bekend en kun je sessies gaan inplannen. Dat wordt een hele uitdaging. De organisatie belooft dat het evenement “enriching and exciting as ever” zal zijn.

Op maandag 30 november start de OEB om 12.45 uur met een introductie en om 13 uur met een plenaire sessie die verzorgd wordt door Andreas Schleicher, de man achter de befaamde PISA-onderzoeken. Op vrijdagmiddag om 15.30 uur wordt de laatste sessie afgerond.

De andere dagen kennen plenaire openingen om 9 uur of om 9.30 uur. Door de dag heen zijn er verschillende typen sessies, inclusief plenaire sessies. De dagen worden ook plenair afgesloten. En er is ook weer een OEB Debat op woensdag 2 december van 18-19 uur. Brian Mulligan, Jane Bozart, Donald Clark en Marie Cini kruisen dit jaar onder leiding van Paul Bacsich de degens rond de stelling: "This House Believes Universities, in Their Current Form, Are Unsustainable as Mass-participant Institutions".

In totaal kun je van 's morgens vroeg tot in de avond deelnemen aan tientallen sessies, rond een breed scala aan thema’s. Daarbij gaat het om keynotes, korte presentaties van een kwartier, learning cafés, workshops, lunch sessies en informele haardvuur-sessies. Het is uiteraard fysiek en psychisch zeer belastend als je hele dagen online wilt participeren en snel gaat switchen tussen verschillende sessies.

Het Duitse gezegde "Wer die Wahl hat, hat die Qual"  is dan ook in meerdere opzichten van toepassing op deze editie van de OEBAlle sessies worden gelukkig opgenomen en blijven drie maanden toegankelijk voor deelnemers. Dat vind ik vooral handig voor de korte presentaties.

Ik ga vooral selecteren op tijd, spreker en onderwerp. Dit jaar ben ik o.a. geïnteresseerd op reflecties op leren, opleiden en onderwijs tijdens de coronacrisis, in landen die vergelijkbaar zijn met Nederland/België.

Je kunt dus deelnemen aan dit online event voor 150 euro. Normaliter is de OEB een stuk duurder. 

Meer informatie en aanmelden?

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.